Top Gun: Maverick'e telif hakkı davası açıldı

1986 yılında vizyona giren ve bir kült haline gelen Tom Cruise filmi Top Gun, telif hakkı davasıyla gündeme geldi. İsrailli bir yazarın ailesi, filmin orijinal hikayesinin yazara ait olduğunu iddia ederken 36 yıl sonra gelen devam filmi Top Gun: Maverick’ten telif hakkı talep etti.
 Tarih: 08-06-2022 22:11:11
Top Gun: Maverick'e telif hakkı davası açıldı

36 yıl sonra gelen devam filmi Top Gun: Maverick filmi gişede büyük başarı yakalarken, İsrailli bir yazarın ailesi filmin hikayesinin yapım şirketi tarafından kullanıldığını iddia etti.

 

HAKLARI VERİLMEDİ İDDİASI

Ehud Yonay adındaki İsrailli yazarın 1983 yılında kaleme aldığı ‘Top Guns’ adlı hikayenin telif haklarının, yeni Top Gun: Maverick filmi vizyona girdiğinde verilmediği belirtildi.

 

YAPIM ŞİRKETİNE DAVA AÇTI

İsrailli yazarın ailesi, filmin yapım şirketi Paramount Pictures’a telif haklarını vermediği gerekçesiyle dava açtı.

 

YAPIM ŞİRKETİ İTİRAZ EDECEK

Yapım şirketi Paramount Pictures yayınladığı açıklamada, yazarın ailesinden gelen bu iddiaların ‘haksız’ olduğunu ve itiraz edeceklerini belirtti.

 

 

YENİ FİLMİN KONUSU

27 Mayıs’ta vizyona giren Top Gun: Maverick filmi, Tom Cruise’un Pete ‘Maverick’ Mitchell karakterinde acemi pilotları zorlu bir göreve hazırlamasını konu alıyor.

 

GİŞEDE BÜYÜK BAŞARI YAKALADI

Top Gun: Maverick, pandemi sürecinde gişede en yüksek hafta sonu açılışını yapan 4. film oldu. ABD’de 4 binden fazla sinema salonunda gösterime giren film, aldığı olumlu eleştiriler ile birlikte 86 milyon dolarlık hasılata ulaştı.

 

CRUISE KENDİ REKORUNU KIRDI

Tom Cruise, kariyerinde ilk defa 100 milyon doların üstünde bir açılış hasılatına imza atarak kendi rekorunu kırdı.

 

PRÖMİYERE HELİKOPTERLE GELDİ

Top Gun: Maverick filminin Kaliforniya’daki prömiyerine helikopter ile inen Cruise, havalı girişiyle gündem olmuştu. Oyuncu, kendi kullandığı helikopteriyle Hollywood’un kırmızı halı klasiğini yeni bir seviyeye taşımıştı.

 

KRALİYET PRÖMİYERİNE KATILDI

Filmin İngiltere'deki gösterimine İngiliz kraliyet ailesinden Prens William ve eşi Kate Middleton da katılmıştı. Prens ve eşi Middleton'ı filmin başrol oyuncusu Tom Cruise kırmızı halıda karşıladı.

  DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI