2. Bursa Üreten Kadınlar Buluşması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bursa Üreten Kadınlar Buluşmasının açılış töreni düzenlendi.
 Tarih: 15-12-2023 16:53:06
2. Bursa Üreten Kadınlar Buluşması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bursa Üreten Kadınlar Buluşmasının açılış töreni Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi fuaye alanında gerçekleşti.

Düzenlenen açılışa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AktaşTBMM önceki dönem Başkanı Mustafa ŞentopAK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan katıldı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Burası Üretenler Kadınlar Buluşmamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Her buluşma bizi heyecanlandırır ama bu buluşma daha da heyecanlandırıyor. Bundan 5-6 yıl önce Tarım Bakanlığına bağlı 3 tane kooperatifimiz Ticaret Bakanlığına bağlı 4 tane kooperatifimiz var. Toplam 7 tane. Şu an her ikisine bağlı 47 tane kooperatifimiz var. Yani geldiğimiz nokta çok ciddi. Ben bundan dolayı çok mutlu olduğumu ve bu başarıya imza atan tüm kadınları yürekten kutladığımı ifade etmek istiyorum. 

"BURASI SADECE SERGİ VE AÇILIŞ ORGANİZASYONU DEĞİL, BİRBİRİMİZE DESTEK OLMANIN İFADESİDİR"

Bursa tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, çeşitli kültürleri bünyesinde barındıran çok önemli bir şehir. Tabii bu zenginliğin oluşmasına bir çok unsur katkı sağlasa da en önemli payın şüphesiz siz kadınlara ait olduğunu biliyorum. Sizler bu şehrin ve bu güzel ülkenin geçmişteki gücü, gelecekteki teminatısınız. Ortaya koyduğumuz her eser, sevginiz, emeğiniz ve özverinizle üstün bir değer kazanıyor. Gerçekten artık Bursa'nın da çok çalışkan, çok gayretli ve üretken Hanımefendileri var, sanayicileri var, iş kadınları var, kooperatifleri var. Tabii geçen yıl başlamıştık. Bu noktada 15-17 Aralık tarihleri arasında düzenlediğimiz 2. Bursa üreten kadınlar buluşması sadece bir sergi ve satış organizasyonu değil, aynı zamanda bir aile, bir toplum olarak bir araya gelmenin dayanışmalı ve birbirimize destek olmanın bir ifadesidir. Değerli misafirler, kooperatifler gelir elde etme, beceri geliştirme, sosyalleşme gibi ekonomik ve sosyal ihtiyaçların karşılanması konularında önemli rollere sahiptir. 

"NERELERDE DOKUNUŞLAR YAPIYORUZ MANTIĞIYLA HAREKET EDİYORUZ"

İster toplumsal yarar sağlama, ister istihdam oluşturma, isterse üretim yapmak amacında olsunlar. Kooperatiflere her durumda kadınlar için bir etkileşim, fırsatlara erişim ve dayanışma imkanı sağlamaktadır. Ayrıca yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde yoksulluğun azaltılmasında ve kadınlara önemli çözüm araçlarından biridir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak aynen bu mantıkla daha ne kadar destek verebiliriz, nerelerde dokunuşlar yapabiliriz onun hesabıyla hareket ediyoruz. Belediye başkanlığımıza bugüne kadar 17 ilçede faaliyet gösteren kadın kooperatif ve derneklerini ziyaret ederek bazılarına bizzat kendim gittim. Bazılarına da başkan vekili gönderdim. Eşimle de katıldığım yerler oldu. Onlara yer, üretim malzemelerinin teminine masa, sandalye ve çevre düzeni ihtiyaçlarının giderilmesinden salça makinesi kurutma fırını, derin dondurucu, hamur yoğurma makinası, hamur açma makinası, erişte kesme makinası, makinesi gibi bir sürü ekipman desteği verdik.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 13 BİN ÇALIŞANI VAR"

Bugünden kadın kooperatifinin birliğini arttırmak ve kooperatiflere ilginç yöntemleri sürece dahil etmek hiç için ikinci buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Bu birkaç gün sürecek olsa da burada başlayan dayanışma ve iş birlikleri geleceğe uzanan güçlü bağlar kuracağımızı düşünüyorum. Pandemi döneminde hatırlayın, bizler İstanbul'dan, toptancılardan toplu alışverişler yapmadık. Kadın kooperatiflerimiz jandarmadan polisler özel isimle ekstra mesailer yaptılar. Sayın Başkanım sizin huzurunuzda burada bir müjde daha vermek istiyorum. Büyükşehir belediyesinin 13 bin çalışanı var. Ve yeni yılı itibariyle biz onlara erzak dağıtımı yapıyoruz. Yaklaşık 810 milyonluk 13 bin personelimizin erzak ihtiyacını da kadın kooperatiflerinden temin edeceğimizi burada sizlere ilan etmek istiyorum. 

Önceki dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un konuşmasından satır başları şöyle;

Başkanımız akşam beni arayınca böyle bir programdan bahsetti. Tabii seve seve katılacağımı ifade ettim. Bursa Türkiye'mizin çok önemli biricik bir şehri hem de büyük devletimizin ilk başkenti. O bakımdan çok tarihi ve kültürel bir ehemmiyeti erdeme sahip. Öbür taraftan da günümüz Türkiye'si nüfus  itibariyle çok büyük bir şehri ama öbür taraftan üreten ve kaliteli, önemli, stratejik ürün üreten büyük bir şehrimiz. Bursa'nın Türkiye'de çok özel, çok müstesna bir yeri var. Tabii üreten ifadesi biraz fazla gidiliyor. Ama uygulamak için kullanılmış. Çünkü kadınlar zaten doğuştan itibaren üretici ama bu görünür olması lazım. Bir ekonomik yapı dediğimizde Türkiye'nin ekonomik dediğimizde hem dikkatimizi çeker. Çok somut gözle alınan satılabilir ürünler dikkate alınıyor. Hesaplar ona göre yapılıyor ama bir de görünmeyen çok büyük bir ekonomi var. Bu aile ekonomisi buradaki üretim, aile için yapılan üretim hem hizmet hem ayrıca üretim söz konusu. Bu hesabı yapılmayan parasal bir kıymeti hesaplanmayan bir üretim. Ama eğer bunu bir parasal değere çevirmiş olsa Türkiye'nin o büyük ekonomisi içerisinde çok önemli bir yer tutacağına inanıyorum. Işte kadınların, Türkiye kadınlarının üretiminin  görünür olmasını sağlamak çok önemli. Bunun için öncelikle organizasyon işte bu kooperatifler bu kadar kıymetli.

"BURSA'YI ÖRNEK ALMALARINI BURADAN TAVSİYE EDİYORUM"

Hem destek vermek bakımından hem örneklik teşkil etmesi bakımından çok kıymetli bir program. Ben bu bu bakımdan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a çok teşekkür ediyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Bu süre içerisinde de çok sayısal olarak çok önemli bir artış oldu kadın kooperatiflerinde gördük. Bursa bu bakımdan örneklik teşkil ediyor. Kadın kooperatiflerinin çalışması bakımından da örneklik teşkil edecek bir şehrimiz. Ben emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Başka şehirlerimizin de burada yapılan kadınlarımızın yaptığı çalışmaları destekleyen, bunların önünü açan faaliyetler bakımından Bursa'yı örnek almalarını buradan tavsiye ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 

  DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI