iOS kullanıcılarını sevindiren haber!

Geçtiğimiz haftalarda iOS için yayınlanan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, yeni bir güncelleme alarak Siri ile uyumlu hale getirildi. Kullanıcılar bundan sonra Siri üzerinden ChatGPT’ye sorduğu soracağı sorulara yanıt alabilecek.
 Tarih: 09-06-2023 21:14:21
iOS kullanıcılarını sevindiren haber!

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran ChatGPT Geçtiğimiz hafta iOS için yayınlanmıştı. OpenAI bundan kısa bir süre sonra iOS kullanıcıları için yeni bir güncelleme yayınladı.

Bu güncellemeye göre OpenAI, iOS uygulaması için Shortcuts (kısayol) entegrasyonu da dahil olmak üzere birkaç yeni özellik ekleyecek. Ayrıca kullanıcılar ana ekrana ChatGPT uygulamasını ana ekrana widget olarak ekleyebilecek.

CHATGPT VE SİRİ ENTEGRASYONU SAĞLANDI

Artık kullanıcılar Kısayollar’da bir ChatGPT istemi oluşturabilecek ve bunu yapay zeka aracı ile farklı uygulamalar arasında bir bağlantı olarak kaydedebilecek. Örneğin, kullanıcılar ChatGPT’den bir soruyu yanıtlamasını veya bir bilgiye bakmasını isteyebilecek ve ardından yanıtı arkadaşınıza mesaj olarak gönderebilecek veya not olarak kaydedebilecekler.

Bu güncelleme ile birlikte Siri’den ChatGPT’yi açmasını veya bu kısayolları oluşturması da istenilebilecek.

Yeni bir sürükle ve bırak özelliği, ChatGPT’yi iOS cihazları arasında daha da entegre ederek mesajları arayüzünden diğer uygulamalara bağlanmaya olanak tanıyor. Bu biraz Kısayollar’ın manuel versiyonuna benziyor, bu yüzden hangi yöntemi kullanılacağı kullanıcıların tercihine bırakılıyor.

 

İPAD MODELLERİ İÇİN UYUMLULUK ARTIRILACAK

ChatGPT ayrıca ilerleyen dönemde iPad’lerde daha iyi desteklenecek. OpenAI daha önce uygulamayı yalnızca iPhone boyutlu ekranlar için biçimlendirdiği için iPad kullanıcıları uygulamayı kullanırken tam ekran deneyimi elde edemiyordu. Artık sahip olduğunuz tüm ekran alanını kaplayacak ve ideal olarak daha az sarsıntılı bir deneyim sunacak.

Güncellemeler, ChatGPT’nin Apple’ın platformlarında yakın zamanda gerçekleştirdiği genişlemeyi takip ediyor; OpenAI ilk olarak Mayıs ortasında ABD’li kullanıcılar için bir iOS uygulaması başlattı ve yakında 11 ülkeye daha sundu. Bu güncellemelerden önce de uygulama konuşmaları bilgisayarınızla senkronize ediyor ve ChatGPT Plus aboneleri için GPT-4’e erişim sağlıyordu.

ChatGPT Apple cihazlarındaki varlığını geliştirmeye devam ederken, Android kullanıcıları hala uygulamanın yayınlanmasını bekliyor.

  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI