Yeni Sistem İle İnternet Dolandırıcılığı !

İnternet üzerinden kendisini yetkili servis olarak tanıtan dolandırıcılar tüketicileri mağdur ediyor. Uzmanlar para vererek öne çıkartılan yalan ilanlar konusunda uyarıyor
 Tarih: 08-03-2024 15:15:07
Yeni Sistem İle İnternet Dolandırıcılığı !

İnternet üzerinden kendisini yetkili servis olarak tanıtan dolandırıcılar tüketicileri mağdur ediyor. Uzmanlar para vererek öne çıkartılan yalan ilanlar konusunda uyarıyor.

Sahte siteler kuruyorlar, para vererek internette öne çıkıyorlar. Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyor.
Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık konuyla ilgili ''Burada yetkili servisin başına popüler markaların isimlerini de koyuyorlar. Yetkili teknik servis diye yazdığınızda ücretli sponsorlu içerik olarak ön plana çıkıyor.'' açıklamalarını yaptı.

Para vererek internette öne çıkıyorlar, yetkili servis ilanıyla dolandırıyorlar

O SİTELER ORİJİNALLERİYLE BİREBİR KOPYALANIYOR

Kırık, ''Beyaz eşya ve kombi cihazları konusunda hızlı ve garantili çözümler üretmektedir diyor, birde 444'lü bir hatta vermişler ki bu sayede bu güveni oluştursunlar.'' dedi.

AĞLARINA DÜŞÜRDÜKLERİ MÜŞTERİLERİ FARKLI YÖNTEMLERLE DOLANDIRIYORLAR

Murat Kırık, ''Hem sizin televizyonunuzu, buzdolabınızı alıyorlar. Burada hem size yüklü bir fatura çıkarıyorlar. Siz de yetkili servis olduğu için bu meblayı veriyorsunuz. Sonra ürününüz sağlam parçalarını bile alıp, yerine sağlam olmayan bozulacak parçalar veriyorlar.'' dedi.

PEKİ TÜKETİCİLER BU SİTELERİ ORJİNALLERİNDEN NASIL AYIRT EDEBİLİR?

Bilişim Uzmanı Kırık, ''Com.tr uzantısına çok dikkat edeceğiz aynı şekilde şurada bir kilit ibaresi görürsünüz. Bu kilit ibaresi de uçtan uca şifrelendiğini gösterir.'' şeklinde konuştu.

PEKİ BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞAN TÜKETİCİ NE YAPMALI?

Kırık, ''Hemen tüketici hakem heyetine başvurmak ve suç duyurusunda bulunmaktır. Çünkü cihazınızın belki önemli bir parçası değiştirilmiş olabilir. Bu tarz teknik servisler bunları yapıyor ve ikinci el parça diye satılığa çıkarıyor.'' ifadelerini kullandı.

 
  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI