Yeni dalga endişesi!

Danimarka’da Kopenhag Üniversitesi ve Serum Enstitüsü tarafından yapılan yeni bir araştırmada, Omicron’un BA.2 alt varyantının, BA.1 olarak bilinen orijinal versiyona göre aşıların sağladığı bağışıklık korumasından kaçınmada daha iyi ve yüzde 34 daha fazla bulaşıcı olduğu görüldü. Bilim insanları, bu nedenle daha önce Omicron'a yakalanan kişilerin yeniden enfekte olabileceği ve ülkelerin yeni bir corona virüs dalgasıyla karşılabileceği konusunda uyardı.
 Tarih: 01-02-2022 20:07:49
Yeni dalga endişesi!

Danimarka’da yapılan yeni bir araştırmada, Omicron’un BA.2 adlı alt varyantının, aşıların sağladığı bağışıklık korumasından kaçınmada orijinal versiyondan daha iyi ve çok daha bulaşıcı olduğu görüldü.

 

Bununla birlikte, ilk olarak Aralık ayı başlarında tespit edilen alt varyant, 31 Ocak'ta başta Danimarka, Hindistan, Güney Afrika, Almanya ve İngiltere olmak üzere hızla yayılmaya başladı. 

 

YÜZDE 34 DAHA BULAŞICI

Bilim insanları, Omicron'un orijinal versiyonu için vakaların yüzde 29'una kıyasla, BA.2'nin ilk enfeksiyondan sonraki yedi gün içinde vakaların yüzde 39'unda aynı hanenin üyeleri arasında yayıldığını buldu. Bu, BA.2'nin BA.1 olarak bilinen orijinal versiyondan yüzde 34 daha fazla bulaşıcı olduğunu gösteriyor.

  DİĞER DÜNYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI