Ramazan Alp
  Güncelleme: 11-05-2021 16:44:00   11-05-2021 16:41:00

Müslümanların Zelil Hali

İsrail yine Mescid-i Aksa ya saldırdı... Bu saldırılar ilk değil ki! İsrail saldıra saldıra tüm Filistin topraklarını gasp etti. Her saldırıyı işgale çevirdi. Herkesin gözlerinin içine baka baka bir yılan gibi sinsice Filistin’i yuttu. Bakınız Flistin’nin 1946 yılı ve bugün ki haritalarına görürsünüz!..

Son yüz yıldır Dünyanın her tarafında Müslümanlara saldırılıyor, zulüm ediliyor, vahşet ve katliamlar yapılıyor, tecavüz ediliyor, yağmalanıyor. Ortadoğu örneği gözümüzün önünde. Kan gölüne çevrilmiş bir coğrafya... Keza Afrika’a da öyle.  Asya ve Avrupa’da.

Daha dün Avrupa’nın göbeği Bosna da yaşanan vahşet, Balkanlar’da yapılan soykırım, Kafkaslar’da ki zulüm, bugün Doğu Türkistan ve Arakan’da ki katliamlar gün gibi ortada…  

Müslüman beldeler de velev ki yanlışlıkla Bir Yahudi’nin, Hiristiyan’ın ayağı taşa değse dünya tir tir titretiliyor. Taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakılmıyor!..

Bütün İslam beldeleri savaş ve ateş içinde. Zulme uğrayan, yağmalanan, tecavüz edilen hep Müslümanlar!..

İran, Irak, Afganistan, Pakistan, Suriye, Mısır, Yemen, Cezayir, Sudan, Somali, Doğu Türkistan, Arakan, Çeçenistan ve sayamadıklarımız…  Sanki İslam bir savaş dini, Müslümanlar potansiyel bir terörist algısı veriliyor.

Oysa İslam sevgi, hoşgörü, barış ve adalet dinidir. Tarih boyunca Müslümanlar Yahudi veya Hıristiyan’lara zarar vermemiştir. Hep barış içinde yaşamak istemişler. Ancak hep saldırıya uğramışlardır. Peygamberimiz döneminde de hep saldırmışlardı, daha sonraları da haçlı seferleri düzenlemişlerdi, bugün de farklı boyutlar da Müslümanlar üzerinde bir zulüm çemberi oluşturmuşlar.

Osmanlı İmparatorluğu varken hiç kimse Müslümanlara dokunamaz, saldıramaz, yurtlarından edemezdi. Osmanlı çökmesiyle birlikte İslam beldeleri kan revan içinde kaldı. Müslümanlara zulüm ve işkenceler başladı!

Bugün sadece Türkiye Cumhuriyeti Müslümanların hamisi ve İslam’ın bayraktarı olarak öne çıkıyor. Zulmün karşısında duruyor. Mazluma kol kanaat geriyor. Ama onun da gücü bir yere kadar…

Milyonlarca Müslüman belde bombalanırken, ateşe verilirken insanlar katledilirken, tecavüze uğrarken, yerlerinden yurtlarından edilirken, diğer Müslüman devletlerinin seslerinin çıkmaması ne tuhaf değil mi?

Oysa tüm Müslüman Devletler birlikte hareket edebilse İsrail bu barbarlığı yapabilir mi? Elin Conisi ABD’den gelip bu coğrafyalara savaş, gözyaşı, kan bulaştırabilir mi? Dünyanın herhangi bir yerinde Müslümanlara zulüm edilebilir mi? Yeryüzün de açlık, kıtlık, yoksulluk olur mu?..

Başkalarının kucağına oturan, iplerini onların eline veren, haksızlıklar karşısında kafasını kuma gömen, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen Müslüman görünümlü iblis yöneticilerin varlığından kaynaklanan ve Müslümanları zelil duruma düşüren bir durum var ortada.

"Allah her dönemin hükümdarını halkın kalbine göre gönderir. Onları düzeltmek isterse salih birini, helak etmek isterse kötü birini hükümdar olarak gönderir." (İsra, 17/16) ayetinde belirtildiği zamanları yaşıyoruz. "Nasıl yaşıyorsanız öyle yönetilirsiniz." Diyen bir de hadis var…

Müslümanların bu zilletten kurtulmak için bir an önce silkelenmesi gerektiği kanaatindeyim.

 

  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI