Dr.İpek Dilsiz
  Güncelleme: 21-10-2022 16:20:00   20-10-2022 21:51:00

Kaş ve kirpik bakımı

Yüzümüzde en çok dikkat çeken yer olan kaş ve kirpiklerimizin görevi aslında gözlerimizi korumak. Ne kadar sağlıklı oldukları ise onlara nasıl baktığımızla ilişkili.
İlk olarak aynı yüzümüz gibi her gün düzenli temizlenmeleri gerekiyor. Yıkarken nazik, jel ya da krem/süt formunda temizleyiciler ile ovma ve çekiştirme hareketlerinden kaçınarak temizlenmeli ve sonrasında taranmalı.
Nemlendirmek ve desteklemek için özel serumpantenol, bitkisel yağlar, hyalüronik asit barındıran serumlar tercih edilmeli.
Gelelim dökülme ve kırılma sorunlarında neler yapabilir
Daha belirgin olmaları için kullandığımız rimel ve kaş sabitleyiciler üzerinde birikinti veya alerji yapabileceği için dökülme fayda var.
Özellikle kirpik kıvırıcıların sert uygulanmasından, kaş alırken sert yöntemlerin tercih edilmesinden, suya dayanıklı rimellerden ve onları çıkartmaya çalışırken uygulanan sert hareketlerden kaçınılmalı. Boya gibi sert kimyasallara maruziyetten de kaçınılmalı. İpek, pamuk içerikli yastık kılıfları ve yüz üstü uyumaktan kaçınmak da kirpik kırılmalarını önlemekte faydalı.
Yine kullandığımız makyaj ürünlerinin hem sağlık açısından zararlı olmaması hem de tarihinin geçmemiş olmamasına dikkat edilmeli, makyaj ürünleri asla paylaşılmamalı. Akşamları da makyaj mutlaka temizlenmeli.
Takma kirpik uygulamaları doğal kirpiklere yapıştırıldığı için dökülürken kendi kirpiklerinize zarar verip yoğun dökülmeye neden olabilir. Kirpik lifting işleminde ise kendi kirpiklerinize kıvırma işlemi uygulanıyor ve eğer sürekli rimel, kirpik kıvırıcı kullanıyorsanız daha az zararlı bir seçenek olabilir.
Enfeksiyon, tahriş, altta yatan hastalık durumunda (egzama, blefarit, alopesi, tiroid hastalıkları, ilaç kullanımları) hem kaş hem kirpiklerde dökülme gözlenebilir. Böyle bir durumda doktor muayenesi önemli.
Beslenme ile vücudumuza yeterli ve dengeli protein, yeşillik ve sağlıklı yağ almak da kaş ve kirpikleri güçlendirmek için faydalı olacaktır.

Sağlıklı günler diliyorum.

ipekdilsiz@bursamanset.com.tr

 

  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI