Yapay zeka işsizlik oranını artırabilir!

Yapılan araştırma sonucunda küçük işletme sahiplerinin neredeyse yarısı, yapay zeka nedeniyle işe alımlarda kesintiye gitmeyi planladığı belirtildi.
 Tarih: 01-06-2023 20:21:05
Yapay zeka işsizlik oranını artırabilir!

Küçük işletme sahipleri önümüzdeki yıl içinde insanlar yerine yapay zeka kullanmayı umsa da teknolojinin yakın zamanda kendi işleri için geleceğine inanmıyorlar.

FreshBooks, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki 1.000 küçük işletme sahibiyle mevcut yapay zeka kullanımları ve bir yıl içinde yapay zeka kullanımına ilişkin öngörüleri hakkında anket yaptı. Ankete katılanların dörtte biri, çoğunlukla içerik yazmak, görsel oluşturmak ve araştırma yapmak için işletmelerinde ChatGPT, Google Bard ve Microsoft Bing AI kullandıklarını söyledi.

Küçük işletme sahiplerinin yüzde 44’ü, yapay zeka yetenekleri nedeniyle gelecekte daha az kişiyi işe almayı bekliyor. Ancak üçte ikisi yapay zekanın kendi işleri için gelmeyeceğine inanıyor. İşletme sahiplerinin en çok etkilenmesini bekledikleri sektörler;

analitik (%52), satış ve pazarlama (%46), müşteri iletişimi (%45), muhasebe ve finans (%42), planlama/strateji (%40), hizmet/teslimat (%29) ve işe alma/işe alma (%28).

KENDİLERİ KULLANDIKLARI SÜRECE ENDİŞELİ GÖRMÜYORLAR

Ankete katılanlar yapay zeka ile ilgili birçok sorundan habersiz değil. Katılımcıların %80’i gizliliğin yanı sıra yapay zeka ile ilgili etik ve fikri mülkiyet konularında endişe duyduklarını belirtti. Ancak bu endişeler, kendi yapay zeka kullanımları söz konusu olduğunda bu endişelerinin görülmezden gelindiği belirtiliyor.

 

Etiketler yapay zeka
  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI