Uyku kaçıran en etkili şey nedir? Uyku açan yiyecek ve içecekler…

Uyku düzeninin işleyişi, bağışıklık sisteminden ruh ve beden sağlığına kadar hayatımızın temel işleyişinde oldukça önemlidir.
 Tarih: 26-05-2023 20:16:35
Uyku kaçıran en etkili şey nedir? Uyku açan yiyecek ve içecekler…

Uyku düzeninin işleyişi, bağışıklık sisteminden ruh ve beden sağlığına kadar hayatımızın temel işleyişinde oldukça önemlidir. Gece çalışanlar, ders çalışmak için tüm gece kitap başında olanlar veya hastası olanlar… Tüm bu kişiler uyumamak için kesin çözüm arıyor. Kahvenin uyku açtığı herkes tarafından bilinen bir gerçek fakat kimileri kahve tüketemediği için bunun yerine daha etkili bir yöntem arayışında. İşte bizler sizin için uykunuzun kaçmasını sağlayacak alternatifleri sıraladık…

Uyku kaçıran en etkili şey nedir? Uyku açan yiyecek ve içecekler…

UYKU KAÇIRAN YİYECEK VE İÇECEKLER

1-Uyku kaçırmak için en çok uygulanan yöntemlerden biri kahve tüketmek. Kahvenin hemen her çeşidi uyku kaçırmaya yardımcıdır.

2- Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir ve bu da kan şekerini dengeleyip uykuyu açar. Ayrıca elma içerisinde bulunan kafein, kahveye nazaran çok daha yüksektir. Kahve yerine tüketilecek en iyi alternatifler arasında yer alır.

3- Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir.

4- Erik, kayısı, şeftali, kiraz gibi meyveler de uyku açmaya yarar. Hatta bu meyvelerin kafeine oranla 10 kat daha fazla uyku açtığı kanıtlanmıştır.

5-Uyku açan yiyeceklerden bir diğeri de çikolatadır. Enerji vererek uyanık kalmanızı sağlar fakat aşırı tüketimi kan şekeri seviyesini yükseltip tam tersi kişide bir ağırlık oluşturabilir.

6-Yeşil çayı demleyip içmek de iyi bir uyku açıcıdır. Yeşil çay zihni açar ve uykunun bastırmasını engeller.

7-1 bardak süt ve 1 bardak portakal suyu 15 dakika içinde içmek uykunun açılmasında etkilidir. Bu iki sıvı uyumsuzluğundan dolayı mide sindirim sırasında daha fazla efor sarfeder ve uykusuzluk oluşturur.

UYKU AÇAN ETKİLİ ŞEYLER

Sakız çiğnemek metabolizmayı arttırır ve mideyi uyararak açlık hissi oluşturur. Bu durum uykuyu açmaya sebebiyettir.Uyku kaçıran en etkili şey nedir? Uyku açan yiyecek ve içecekler…

Açık havada yürüyüş veya egzersiz yapılmalıdır. Temiz ve serin havada yürümek insanın daima uykusunu açar. Uyku bastırdığı zaman en azından 15-20 dakika süre zarfınca açık havada yürüyüş yaparsanız uykunuzu kaçırabilirsiniz.

Müzik dinlenmelidir. Hareketli ve canlı müzikler beyni açar ve dikkat oluşturur böylelikle uykunun beyinden uzaklaşmasına yardımcı olur.

Belirli aralıklarla yüzünüzü soğuk su ile yıkamak hafızanın daha dinç kalıp uykunun açılmasına vesile olur.

  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI