Tüm gözler Türkiye'de

Erdoğan'ın yemin töreni dış basında gündem oldu. Uluslararası medya kuruluşları tarihi güne çok sayıda devlet başkanının eşlik edeceğini yazdı.
 Tarih: 03-06-2023 17:29:44
Tüm gözler Türkiye'de

Erdoğan'ın yemin töreni dış basında gündem oldu. Uluslararası medya kuruluşları tarihi güne çok sayıda devlet başkanının eşlik edeceğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı makamındaki yeni dönemine bugün resmen başlayacak.

78 ÜLKEDEN ÜST DÜZEY KATILIM

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Göreve Başlama Töreni"ne, 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan ile aralarında Türk Devletleri Teşkilatı, NATO ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da olduğu uluslararası kuruluş temsilcileri katılacak. Törene 78 ülkeden üst düzey katılım sağlanmış olacak.

Uluslararası basının gündeminde de Erdoğan'ın yemin töreni vardı.

Al Jazeera "Erdoğan tarihi zaferinin ardından yemin etti" başlığı ile verdiği haberinde açılış törenine katılacak liderlerin sayısına yer verdi.

WASHİNGTON POST: KATILIM GENİŞ ÇAPLI

ABD gazetesi Washington Post, Başkan Erdoğan'ın yeni dönem için yeniden yemin ederek göreve başlayacağını manşete taşıdı. Hem yurt içinde hem de yurt dışında tüm gözlerin açıklanacak yeni kabinede olduğunu söyleyen Washington Post, yemin törenine katılımın oldukça geniş çaplı olduğuna yer verdi.

LİDERLER TÜRKİYE'YE AKIN EDİYOR

ABD'nin en büyük medya kuruluşlarından ABC News da, yemin töreninin ayrıntılarına geniş yer veren kaynaklardan oldu. ABC News haberinde, "Dünya liderleri ve düzinelerce yabancı devlet adamı törene katılmak üzere Türkiye'ye akın ediyor" ifadelerini kullandı.

FRANCE 24: TARİHİ TÖREN

Uluslararası yayın yapan France24 kanalı, Başkan Erdoğan'ın yemin ederek göreve başlaması için geri sayımın devam ettiğini vurguladı. Fransız kanal, yemin töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşeceğine yer verirken dünya siyaset sahnesinin önemli figürlerinin de bu tarihi törende hazır bulunacağına yer verdi.

TÜM GÖZLER TÜRKİYE'DE

Fransa'nın köklü gazetelerinden Le Figaro, manşete taşıdığı haberinde tüm gözlerin Türkiye'de olduğunu yazdı. Törenin ayrıntılarına yer veren gazete, akşam gerçekleşecek büyük törenin heyecanla beklendiğinin altını çizdi.

Yunan To Vima gazetesi, dünyanın gözünün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek yemin töreninde olduğunu vurguladı. Kabine'nin merak konusu olduğuna yer veren Yunan gazete, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğindeki duruşunun da altını çizdi.

 
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI