Saç dökülmesi neden olur?

 Tarih: 17-01-2023 19:42:54
Saç dökülmesi neden olur?

Son zamanlarda sıklıkla görüldüğümüz Saç dökülme sorunu birçok nedene bağlı olarak görünebiliyor. Genetik faktörler, stres, yetersiz beslenme, aşırı terleme, hastalık, yaş, tedaviler, ilaçlar ve hormonlardaki değişiklikler saç dökülmesine sebep olur. Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmesi sorunu en sık yaşanan saç problemlerinden biridir. Peki, Saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesinin tedavisi nedir? Saç dökülmemesine ne iyi gelir? Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?

Saç dökülmesi günlük rutinde her bireyde gerçekleşen normal bir durum olarak görülmektedir. Bu durum altta yatan herhangi bir hastalık yoksa basit nedenlere hatta strese bağlı olarak gelişmektedir.

Erkeklerde genellikle bu durum ergenlikten sonra başlamaktadır. Bu durum yani saç dökülmesi erkeklerde genetik etkiye daha ok bağlıdır ve ileride kellik durumunun oluşmasına neden olmaktadır. Günümüzde bu durumunda çaresi saç ekimi yaptırmaktır. Kadınlarda genellikle belirli dönemlerde hormonsal değişimler neticesinde bu durum gerçekleşmektedir.

Kadınlarda kellik derecesine varacak kadar dökülme genellikle nadiren görülmektedir. Bunun da sebebi yine genetik etmenlerdir. Kadınlarda da saç dökülmesine neden olan durumlar genellikle yukarıda da belirttiğimiz hormonal durumlar olabilmektedir.

  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI