Polat Ailesi Skandal Karar İle Sarsıldı!

Engin ve Dilan Polat çifti hakkında, şarkıcı Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi oldukları gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık hazırladığı iddianamede Engin Polat, Dilan Polat, Sezgin Polat dahil 8 şüpheli için 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep etti.
 Tarih: 16-03-2024 12:59:49
Polat Ailesi Skandal Karar İle Sarsıldı!

Engin ve Dilan Polat çifti hakkında, şarkıcı Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi oldukları gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık hazırladığı iddianamede Engin Polat, Dilan Polat, Sezgin Polat dahil 8 şüpheli için 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede Dilan Polat ile müşteki Banu Parlak arasında husumet bulunduğu belirtildi.

"ENGİN POLAT GÜRCİSTAN'DAKİ BAĞLANTILARINI KULLANARAK DALTONLAR ÇETESİYLE İRTİBAT KURDU"

İddianamede, Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda "Tedbir kararının anasını göreceksin, iftiranın danasını göreceksin. Bitti bitti… Sana bu prim fazla bile… Sana daha ne mesajlarım var sıra sıra…" şeklinde yaptığı açıklama ile Parlak'a tehdit mesajı gönderdiğine yer verildi. Bu mesajdan kısa bir süre sonra Sezgin, Engin ve Dilan Polat'ın ortak kararıyla, Engin Polat, Banu Parlak'ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan ülkesindeki bağlantılarıyla kamuoyunda "Daltonlar çetesi" olarak bilinen suç örgütünün firari yöneticilerinden olan Beratcan ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile irtibat kurduğu kaydedildi.

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında olduğu 11 sanık hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Engin Polat, Banu Parlak'ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan ülkesindeki bağlantılarıyla kamuoyunda "Daltonlar çetesi" olarak bilinen suç örgütünün firari yöneticilerinden olan Beratcan ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile irtibat kurduğu kaydedildi.

EYLEM TALİMATI VERMİŞLER

Beratcan ve Batın Can'ın, Daltonlar grubuna ait hücre evinde eyleme hazır, talimat beklemekte olan şüpheliler Batuhan İnci, Yunus Emre Yıldız, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve İsmail Emre Arifoğlu'na eylem talimatı verdiği anlatıldı. Aldıkları talimat doğrultusunda 1 Ekim'de gece saatlerinde Parlak'a ait işyerine 2 ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi. İşyerinde saldırı sebebiyle 45 bin TL kadar maddi hasar olduğu anlatıldı.

"POLAT AİLESİNDEN BENİ ÖLDÜRTMEK İSTEDİKLERİ İÇİN ŞİKAYETÇİYİM"

İddianamede Banu Parlak'ın şikayet dilekçesine de yer verildi. Dilekçesinde Parlak, “Dilan Polat eski arkadaşımdı. Aynı sektörde faaliyet gösteren bir firma kurmam üzerine Dilan ve Engin Polat bana husumet beslemeye başladılar. Bu husumetimiz nedeniyle başlayan hukuki süreçler sonuçlandı. Ancak son zamanlarda kamuoyuna duyurulan bazı itiraf ve ihbar mahiyetindeki açıklamaları sebebiyle Engin ve Dilan Polat'ın benimle hukuk sınırları dışında hesaplaşma gayreti içerisine girdiklerini ve beni öldürtmek istediklerini anlıyorum. Basına da yansıyan bir videoda Halil İbrahim Kalkan isimli şahıs, Engin, Dilan Polat ve Gürsel Yılmaz tarafından azmettirilen bir şahsın silahlı saldırısına uğradığını, kendisinden beni ve Seyhan Soylu'yu vurmasını istediklerini ancak kendisinin kabul etmediğini açıkladı. Polat ailesinden beni öldürtmek istedikleri için şikayetçiyim. İşyerime ilk silahlı saldırı gerçekleştikten sonra sosyal medya hesabımdan 'işyerime geçiyorum' şeklinde paylaşım yaptım bunun üzerine işyerime tekrar silahla ateş edildiğini öğrendim. Can güvenliğimden endişe ettiğime dair paylaşımlar yaptım. Dilan'ın açıklamaya ilişkin haberleri kendisinin yaydığını düşünüyorum. 30 Eylül günü saat 21.30 sıralarında Dilan Polat beni arayarak 'Kardeşim Sıla'yı içeriye aldılar. Engin'i de beni de alacaklar bak yapma, o görüntüleri sen yaydın" dedi. Görüşmeden yaklaşık 5 saat sonra işyerim kurşunlandı. Dilan kız kardeşi Sıla'nın gözaltına alınması sebebiyle beni sorumlu tutuyordu. Son paylaşımlarından birinde ekmeği öperek "Sana ekmek yedirmeyeceğim" dedi" ifadelerini kullandı.

"OLAYIN ÖNCESİ BAYANLAR ARASINDA YAŞANAN TARTIŞMADAN İBARETTİR"

Banu Parlak'ı tanımadığını söyleyen Engin Polat ise, “Bu şahıs eşimin eski arkadaşı olur. Saldırıyı sosyal medyadan duydum. Bu saldırıdan 2 gün önce Banu Parlak sosyal medyadan açıklama yapmış ve bizi suçlamıştı. Bahse konu saldırıyı kimin yaptığını bilmiyorum bir fikrim de yoktur. Beratcan Gökdemir'i tanımıyorum. Gürcistan ülkesine en son 2022 yılında 4-5 saatliğine arkadaş grubum ile girip çıktım. Onun haricinde bu ülke ile herhangi bir irtibatım yoktur. Halil İbrahim Kalkan'ı tanımıyordum. Yaklaşık 1 ay önce bizi tehdit etmesi ile ismini öğrendim. Bununla ilgili suç duyurusunda da bulunmuştuk. Niye bu şekilde bir iddia öne sürdüğü konusunda bir fikrim yoktur. Banu Parlak'a ait işyerine saldırı düzenlenmesi konusunda kendisini yönlendirmedim. Bu olayın öncesi bayanlar arasında yaşanan bir tartışmadan ibarettir. Benim ve ailemin Banu Parlak'ın işyerine yapılan silahlı saldırıyla hiçbir ilgisi yoktur. Kimin yaptığına dair de bir bilgim yoktur" şeklinde beyanda bulundu.

POLAT AİLESİNİN 8 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede şüpheliler Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batin Can Gökdemir'in hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi. Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in 'Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi istendi. Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ayrıca belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaları istendi. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi.

 
 
 
 
  DİĞER MAGAZİN Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI