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 islami sohbet muzik indir islami sohbet medyum porno izle

Parlak bir cilt için doğal yöntemler…

Gündelik hayatımızda farkında olmadan en çok kullandığımız kaslar, yüz kaslarımızdır. Sürekli tekrarlanan mimikler zamanla yüzde belirgin çizgilerin oluşmasına neden olur ve bizi yaşımızdan büyük gösterebilir. İşte, karşınızda parlak bir cilt için doğal yöntemler...
 Tarih: 01-08-2023 20:26:59
Parlak bir cilt için doğal yöntemler…

Kalabalık şehrin stresi, hava değişimi, kullanılan kozmetik ürünler ve mimiklerin çokca aktif olması… Bunların hepsi yüz ifadesine doğrudan etkide bulunan faktörler. Yüz kaslarını güçlendirme, rahatlama ve genel olarak yüz hatlarını iyileştirme için yapılan bir egzersizle mermer gibi bir cilde kavuşmak imkansız değil! Yüz yogası ile erken yaşlanmaya karşı korunma ve cildin elastikiyetini artırarak kırışıklıklarla mücadele etme konusunda yol katedebileceksiniz!

MERMER GİBİ PARLAK BİR CİLT İÇİN NE YAPILMALI?

Yüz yogası, yüz ifadeleriyle veya uzun süreli ekran karşısında kalmak gibi nedenlerle gerginleşen yüz kaslarını rahatlatmak amacıyla yapılır. Egzersizler, lenfatik sistemi, kasları ve cildi uyararak gerginliği gevşetir ve yüzde kaş çatma, çene sıkma gibi alışkanlık haline gelmiş hareket kalıplarını kırar. Böylece, istenmeyen kırışıklıklarla etkili bir şekilde mücadele edebilirsiniz.

Yüz yogası egzersizlerini düzenli bir şekilde haftada 2-3 kez yapmak yeterlidir. Bu egzersizler genellikle hızlı ve basit olduğu için günlük rutininize kolayca dahil edebilirsiniz. Sabahları veya akşamları yüz temizliği rutininizle birlikte yaparak, yüz yogasının sağladığı faydaları keyifle deneyimleyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde yüzünüzdeki gerginliği azaltabilir, kaslarınızı güçlendirebilir ve genç ve sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

EN ETKİLİ YÜZ YOGASI HAREKETLERİ

Rahat bir pozisyona geçin: Başınızı dik bir şekilde kaldırın, sırtınızı düzeltin ve rahat bir pozisyon alın.

Yüz kaslarınızı rahatlatın: Gözlerinizi kapatın ve biraz derin nefes alın. Yüz kaslarınızı gevşetmeye çalışın ve gerginliği azaltın.

Göz kasları egzersizi: Gözlerinizi sıkıca yumun ve 5-10 saniye boyunca sıkı tutun. Ardından gözlerinizi açın ve rahatlayın. Bu egzersizi birkaç defa tekrar edin.

Alın kasları egzersizi: Alnınızı kaşlarınızın üzerine kaldırarak kaslarınızı gerin. Ardından alnınızı düzleştirin ve gevşetin. Bu egzersizi birkaç defa tekrar edin.

Dudak kasları egzersizi: Dudaklarınızı sıkıca kapatın ve birkaç saniye boyunca sıkı tutun. Ardından dudaklarınızı açın ve rahatlayın. Bu egzersizi tekrar edin.

Boyun kasları egzersizi: Başınızı yavaşça sola doğru çevirin ve 10 saniye boyunca bu pozisyonda tutun. Ardından başınızı yavaşça sağa doğru çevirin ve tekrar 10 saniye boyunca bu pozisyonda tutun. Bu egzersizi her iki yöne birkaç defa tekrar edin.

Etiketler
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI