O İsmin CHP'de Adaylığı Kabul Edilmedi!

Diyanet'ten ihraç edilen ve CHP'den milletvekili aday adayı olan Fatma Yavuz, listeye girememesinin ardından "CHP benim gibi bir profili istemiyor." diyerek ayrıldı.
 Tarih: 11-04-2023 12:14:02
O İsmin CHP'de Adaylığı Kabul Edilmedi!

Diyanet'ten ihraç edilen ve CHP'den milletvekili aday adayı olan Fatma Yavuz, listeye girememesinin ardından "CHP benim gibi bir profili istemiyor." diyerek ayrıldı.

14 Mayıs seçimleri için siyaset dünyasında hareketli günler yaşanıyor. 2023 seçimleri için İslam'a aykırı davranışları ve LGBT savunuculuğu yapmasıyla bilinen Fatma Yavuz da CHP'den İstanbul milletvekili adayı olmuştu.

Pazar günü listelerin açıklanmasıyla Fatma Yavuz milletvekili adayı olamadığını öğrendi. Çıkan sonuçla ilgili ''Aday gösterilmemem ile ilgili yorumum "Tayyip gitsin de ben gelmesem de olur! İnandığım yolda yürümeye devam edeceğim'' diyen Yavuz'dan bugün yeni bir açıklama geldi.

CHP BENİM GİBİ PROFİLİ İSTEMİYOR

2 gün önce "İnandığım yolda yürümeye devam edeceğim" sözleriyle ortaya çıkan Yavuz bugün CHP'den ayrıldığını duyurdu. Sosyal medyada linç edildiğini ifade eden Yavuz ''Bir açıklama yapmayı gerekli görüyorum: Bir süredir yaşadığım süreç sonunda oluşan kanaatim odur ki CHP tabanı beni/benim gibi bir profili istemiyor. Tercihlerine saygı duyuyor ve yolumu ayırıyorum. Arada çay içmeye gelirim. Sevgilerimle." dedi.

"ERMENİ" VE "LGBT" SÖZLERİYLE AKILLARA KAZINDI

Fatma Yavuz, İslamiyet'e aykırı söylemleri nedeniyle Diyanet'ten ihraç edilmiş sonrasında ise CHP'li İBB'de İnanç Masası biriminde göreve başlamıştı. Kendi düğünün alkol servis ettiren Yavuz, "Muhafazakarların, seküler dostlarına borcudur" diyerek ikram etmişti.

Öte yandan Yavuz Türk milletine hakaret etmesi ve “Elhamdülillah Ermeniyim” sözleriyle akıllara kazınmıştı. Yavuz son olarak ise HDP’nin düzenlediği bir etkinlikte “LGBT’li kardeşlerimizin saçının teline zarar gelecekse ben başörtümü açarım” demişti.

Etiketler fatma yavuz chp
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI