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 medyum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bursa'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Türkiye Muhtarlarla El Ele Projesi' kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde muhtarlarla bir araya geldi.
 Tarih: 28-12-2021 13:28:40
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bursa'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi program ve temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya geldi.Bakan Soylu, 'Türkiye Muhtarlarla El Ele Projesi' kapsamında Osmangazi ilçesindeki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde muhtarlarla buluştu. Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve AK Parti Bursa milletvekilleri katıldı. 

 

 

Program İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Bursa tanıtım filmi gösterildi.

Programda konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, "Bizim bağımlılığımız devletimiz, bayrağımız ve milletimiz. Hizmetimiz devletimize, bayrağımıza, milletimize. Başka misyonumuz yoktur. 
Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizi tozlu raflardan indirdi. Yapılan çalışmaları görüyoruz. Biliyoruz.  Şunu istihram ediyorumdevlet ile siyaseti birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor. Devletimiz bayrağımız tektir. Mücadele etmeye devama edeceğiz. Biz muhtarlar olarak bütün olacağız kardeşliği pekiştireceğiz. Devletimizin yanında duracağız. Muhtar camiasının yıldızının patlamasına sebep olan  Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızında her zaman yanındayız" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Demokrasinin çekirdeği muhtarlardır. Ben devletimize karşı görevini yerine getiren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.  Ülkemizin her köşesi güzel tabii ama Bursa'mız bizim için çok güzel. Ülkenin farklı yörelerinden muhtarlarımız buluşuyor ve tecrübe paylaşıyor. Proje bu anlamda çok önemli. Muhtarlarımızın bu programa gelmesini anlamlı buluyorum. Muhtarlarımızla birlikte gecemizi gündümüze katarak hizmet ediyoruz.

Terörün ve teröristlerin korkulu rüyası olan Sayın Başkanımız Süleyman Soylu'ya teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Muhtarlarımızı ulu şehir Bursa'da ağırlamaktan onur duyarım. Devletimizin ilk kapısı muhtarlıktır. Sorunlara birinci elden muhattap olan muhtarlarımız köprü olma görevini üstlenmiştir. Zor ve önemli bir görevi yerine getirmektedirler. 'Türkiye Muhtarlarla El Ele Projesi' ile muhtarların birbirine ulaşıp bölgesini tanıtmasının ve tecrübelerini aktarabilmesinin kıymetli olduğunu düşünüyorum. İlimize teşrif eden Sayın Bakanımıza hoş geldiniz diyor, saygılarımı arz ediyorum" dedi.

 

 

Programda konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bursa'ya verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Mahallenin yükünü alan dertlilerin dermanı olan muhtarlarımız bizim için çok önemli. Her zaman için onlarla birlikte yürüyeceğiz. Muhtarlarımız bir çok insanların kahrını çekiyor, çare üretiyor. Özellikle pandemi döneminde muhtarlarımız devletimizin eli kolu ayağı oldu. Gecesini gündüzüne kattılar. Pandemi sürecinde göstermiş oldukları azimlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 

Muhtarlarımız devletimizin ve milletimizin hamurunu teşkil edecek güç olarak görüyorum" dedi.

 

 

Süleyman Soylu'nun konuşmasından satır başları;

Muhtarımızın bu sistem içerindeki gücünü ifade eden Bursa Valisi Canbolat'a, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a, Osmangazi Belediye Başkanına, tüm milletvekillerimize, milli iradenin en eski temsilcileri olan milletin ta kendisini temsil eden muhtarlarımız, sizlerle bir arada bulunmaktan büyük onur duyarım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Muhtarlığın varlığını sorgulayanlara inat, onların ortaya koyduğu hizmetin millet için neyi ifade ettiğinin altını çizen, meselesini takip eden Sayın Cumhurbaşkanımız tebriklerini iletmemi ifade etti.

Her Bursa'ya geldiğimize kendi özümüzü keşfettiğimizi, sorumluluklarımızı, hissettiklerimizi, ecdadımıza olan sadakatimizi ve aynı zamanda bir taraftan tarihin bize emanet ettiğini, denizini, ovasını hissediyoruz. 

Bursa her geldiğimizde bizi kendimize hatırlatan bir şehirdir. Allah bu asaletini devam ettirsin. 

Kıymetli muhtarlarımız her birinize verilen oylar içinde farklı siyasi görüşleri paylaşan insanlar da var. Farklılıklarımızı korumakla beraber belli bir zeminde buluşmalıyız.

Muhtarlarımız bize talebi iletemeseydi, biz aramıza perdeler kursaydık birlikte çalışamazdık. Bu milletinin geleceğini düşünerek bizi seçenlerin, bize sorumluluk verenlerin o güvenlerini temin etmek için gayret gösteriyoruz. 

Farklılıklarımızı kendimize bir filtre yapmadığımız için bir aradayız. 

Mahallenin en ufak meselesinden asayiş meselesine kadar, hemen hemen her meseleyi iletmeye çalıştığımız bir süreci ortaya koymaya çalışıyoruz.

Hırsızlık oranları bayağı azaldı. Bunun sebebi bekçilerimizdir. Yüzde 30'lardan yüzde 60'lara olayların aydınlatılma yüzdesi artı. Devlet millet arasındaki güveni artırdı. 

Muhtarlarımızla birlikte uyuşturucuyla narkotikle uğraşıyoruz. Hep birlikte bir araya geldiğimizde çözümü oluşturuyoruz. Yarınlara emin bir şekilde adım atmamızı sağlıyoruz. 

Bir çok sel ve afetlerle karşı karşıya kaldık. Devletimiz, herkes elini taşın altına koyduğu gibi muhtarlarımızda elini taşın altına koydu. 

Her birimiz bir yeri onarmaya, takip etmeye, iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl cumhuriyet tarihinde eroin yakalamakta rekor kırdık. Toplam 22 ton eroin yakaladık ve bu mücadeleyi hep birlikte sürdürdük. 

Bir taraftan meselenin arza yönelik mücadelesii bir taraftan talebi düşürmeye yönelik mücadelesi... Hep birlikte bu işin içindeyiz. 

Ekstazi yurtdışından giriyor ve polislerimiz bu konuda çok güzel çalışmalar yaptı.

Devletimiz güçlü, muhtarlarımız güçlü ama en önemlisi devletimizin mayası güçlü. 

Şu anda dünyanın sorunları  var. Salgın sorunu, hepimizin yaşadığımız mahallede hissettiği göç sorunu...

Göç sorununu Türkiye-Yunanistan, Türkiye-Suriye, Türkiye-İran arasına sıkıştırmışlar. 

Biz Türküz ve asil milletiz. Cumhuriyetimizi kuranlara kulaklarımızı tıkamadık. Göç sorununu da muhtarlarımızla birlikte çözüyoruz. 

Terörle yıllardır mücadelemiz var. Afetler meselesi var. Siber suçlar, sosyal medya meselesi var. Göçün sebebi biz olmadığımız gibi Facebook'un Twitter'ın sebebi de biz miyiz? Dünya bu sorunlara karşı ne yaptı? Tam tersi birbirlerinin maskelerini çaldılar.

Göç meselesinde kafalarını kuma gömdüler. Tamamı yalan üzerine oturmuş vizyonsuzluğu gördük. İnsanları ölüme terk ettiler. Yaktılar. Kimse ses çıkarmadı. Bunlardan bir tanesini Türkiye yapsaydı dünya mahkemesinde yargılanırdık ama kendilerinin dokunulmazlığı var.

Türkiye şunu yaptı; küresel vizyonsuzluk üzerinden bölgesel işler gerçekleştirdi ve özel olarak kendi gücünü ayağa kaldırmaya çalıştı. Biz birçok ülkeye elimizi uzattık. Küresel rehberlik bekleseydik kötü durumdaydık. Yapacak çok işimiz var. Bize cumhuriyet bedava emanet edilmedi. Biz cumhuriyetin 100. yılına doğru ilerliyoruz. Bu yüzden çok çalışmalıyız ve bir arada olmalıyız.

2023 ün bilançosunu cumhuriyetin 2. Asrına emanet etmeliyiz. Bütün meselelerin en güzel şekilde tanzim edip etrafımızdaki coğrafyanın huzuruna yönelik adımı hep beraber gerçekleştirmeliyiz.  Bunu başaracağımıza hep birlikte inanıyorum. 

Birbirimizi yarı yolda bırakmayan bir anlayışı ortaya koymalıyız. Bunu yapmazsak bizi yargılarlar ve sorgularlar. Biz bize bu cennet vatanı emanet edenlere şükranız. 

Ülkemizi bir üretim merkezi haline getirmeliyiz ve Bursa bunu en iyi bilir.

2021 yılı afet tatbikat yılı. 2024'ün sonunda bitmesi planlanan afet risk azaltma planımızı 2021'in sonunda bitirdik.

Bolca tatbikat yapacağız. Allah korusun bir afet olduğunda bir kaos olmasını istemiyoruz. Bu yüzden yapmamız gereken önceden hazırlıktır. Afet mobil programı hazırladık  en yakın toplanma alanını gösteriyor. Özellikle iletişim konusunda yapmamız gereken temel meselelerden bir tanesi deprem arabalarla birlikte hareket etmemek ve toplanma alanına gitmek. İletişimde interneti kullanmak önemli. Bu mobil uygulamamız enkazın altında bir butona dokunarak size ulaşılmasını sağlıyorsunuz. Bu uygulamanın size bir çok faydası olur.

Birlikte olmaktan onur duyuyorum. Yere bakmadan ufka bakarak güçlü Türkiye bırakacağız.

  DİĞER BURSA Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI