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 islami sohbet muzik indir islami sohbet medyum porno izle

İstanbul Balıklı Rum Hastanesinden Son Gelişmeler!

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki Balıklı Rum Hastanesi'nin Yaşlı Bakımevi bölümünde çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Yangınla birlikte Yangın sırasında 62 yaşlı ve 42 hasta toplam 104 kişi tahliye edildi. Yaklaşık iki saatlik mücadele sonunda yangın kontrol altına alındı.
 Tarih: 04-08-2022 17:15:32   Güncelleme: 04-08-2022 17:36:32
İstanbul Balıklı Rum Hastanesinden Son Gelişmeler!

Olay yerinde incelemede bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çatıda başlayan yangının nedeninin incelemelerin ardından ortaya çıkacağını belirtirken tescilli yapının Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Valilik ile birlikte eski haline getirileceğini söyledi. Öte yandan Başkan Erdoğan yangınla ilgili başhekimden bilgi aldı.

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nin Yaşlı Bakımevi bölümünde dün saat 12.50 sıralrında yangın çıktı. Çatıda başlayan yangın ile İstanbul İstafiyesi ve ilçe belediye itfaiye ekipleri tarafından yapılan hızlı müdahale ile söndürma çalışması başlatıldı. Yangın başlar başlamaz Yaşlı bakımeinde bulunan 42 yaşlı ve 62 yaşlı olmak üzere 104 hasta tahliye edilip çevre Topkapı Üniversitesi ve Balıklı Rum Hastanesi binasına götürüldü. Meydana gelen yangından dolayı zamanında tahliye yapılması ile herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çatıda başlayan yangının nedeninin incelemelerin ardından ortaya çıkacağını belirtirken tescilli yapının Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Valilik ile birlikte eski haline getirileceğini söyledi.

 

BAŞKAN ERDOĞAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın sebebiyle Başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek geçmiş olsun temennilerini iletti. Yangınla ilgili gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının, yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmalarına geçilmesinin bir nebze de olsa yürekleri ferahlattığını dile getirdi. Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya talimat verdi.

 

Bakımevinde bulunan 62 yaşlı ve hastanede yatan 42 hasta tahliye edildikten sonra Açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmadığını yangının nedeni, yetkililerin inceleme çalışmalarının ardından belirleneceğini kaydetti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Hepimize büyük geçmiş olsun. Canla ilgili bir sıkıntımız, kaybımız, yaralanan vatandaşımız söz konusu değil. İtfaiye yetkililerinden aldığımız bilgi şu an için sebebini bilmiyoruz. Yangın tamamen kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarından sonra yapılan incelemeler verecekleri rapor, yangının sebebini ortaya çıkaracak. Şu anda ilgilendiğimiz yangının çatıda başladığı ve söndürme çalışmalarının bir an önce tamamlanması" ifadelerini kullandı.

104 HASTA DA TAHLİYE EDİLDİ
Hastanede yatan hasta sayısıyla ilgili Balıklı Rum Hastanesi'nin başhekimi Stati Leana, toplam hasta sayısının 104 olduğunu ifade etti.
Vali Ali Yerlikaya da, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri burada, AFAD burada. Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Söndürme Helikopteri burada. İtfaiyenin yanında sağlık il müdürlüğümüz ambulanslarımızla beraber tahliye çalışmalarımızı da tamamladık.

Hepimize büyük geçmiş olsun. 62 yaşlımız vardı. Bunların hepsi tahliye oldu. 42 kadar da yatan hastamız vardı. Bir bölümümüzde rehabilitasyon, yaşlılarımızın bakım yeri var. Toplam 104 vatandaşımız var. Bu tescilli yapıyı en kısa zamanda eski haline getirmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımız, valiliğimiz hep beraber el birliğiyle buradaki yaraları sarmak da bizim boynumuzun borcu" diye konuştu.

Yangın başladığında ilk müdahalede bulunan Turgut Ozan, "Binada yaşlılar ve bodrum katında da akli dengesi olmayanlar kalıyordu. Görevliler çatıda başlayan yangınla birlikte yardım istediler. Hemen az oranda yanan alevler rüzgarla birlikte artmaya ve devamındaki blok binaların çatılarına yayıldı. Hemen hastaların tahliyesi için müdahalede bulunduk." Dedi.
Meydana gelen ve yaklaşık iki saat süren söndürme çalışmaları sonrasında 4 bloğun çatısı kullanılmaz hale geldi. İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra soğutma çalışması yaptılar.

  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI