Hollywood diyeti nedir?

Yazın gelmesiyle ilk araştırılan konuların arasında diyet listeleri geliyor. En popüler diyetlerin başında gelen Hollywood diyeti ise özellikle hızla kilo vermek isteyenlerin ilk tercihi. Peki, Hollywood diyeti nasıl yapılır, kaç kilo verdirir?
 Tarih: 20-07-2023 20:04:23
Hollywood diyeti nedir?

Bir döneme damgasını vuran ve yeniden gündeme oturan Hollywood diyeti, Victoria Bekcham sayesinde popüler hale gelmişti. Aynı zamanda 18 gün diyeti ve greyfurt diyeti olarak da tanınan Hollywood diyeti, hızlı yağ yakımını desteklediği için kısa sürede büyük oranda kilo kaybı vadediyor. İşte, Hollywood diyetine ilişkin tüm merak edilenler bu haberimizde...

HOLLYWOOD DİYETİ NEDİR?

Hollywood diyeti, dünyada büyük yankı uyandıran ve ünlüler arasında popüler olan bir diyet türüdür. Adından da anlaşılacağı gibi, Hollywood yıldızları, dünya starları, oyuncular ve şarkıcılar gibi ünlüler tarafından sıklıkla tercih edilir. Hollywood diyetinin popülerliği, kısa sürede büyük miktarda kilo kaybı vaat etmesinden kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda Hollywood yıldızlarının kilo verme konusunda hizmet veren uzmanlardan biri olan Dr. Joel Fuhram tarafından geliştirilmiştir.

Hollywood diyetinin dünya çapında bu kadar popüler olmasının bir nedeni, vücuttaki ödemi ve şişkinliği hızlı bir şekilde atarak vücudun toksinlerden arınmasını sağlaması ve önemli ölçüde yağ kaybına yol açmasıdır. Sağlık açısından, bu diyetin kısa vadede etkili kilo kaybı sağlaması nedeniyle tercih edildiği söylenebilir.

Hollywood diyeti, dünyada ün kazanmış ve hızlı kilo kaybını hedefleyen bir diyet türüdür. Bu diyet düzenli bir şekilde ve kesintisiz olarak yaklaşık bir ay süresince uygulandığında, 12 ila 18 kilo arasında kilo kaybı beklenmektedir. Bu diyet döneminde su tüketimi büyük önem taşır. Aynı şekilde, gün içinde bol miktarda meyve tüketimi de gerekmektedir. Vücudun su ihtiyacını en aza indirmek için günde 2-2,5 litre su içmek önemlidir. Kısacası, bu diyetin temel ve kesin kuralı bol miktarda su içmektir.

HOLLYWOOD DİYETİ NASIL YAPILIR?

Hollywood diyetinin başlangıç bölümü, diyetin en zorlayıcı ve insanların en çok vazgeçtiği aşamasıdır. Ancak program benimsendikten ve alışıldıktan sonra kilo verme hızı artacaktır. Hollywood diyetine başlandığında, ilk iki gün tamamen sıvı alımıyla geçer. Yiyecek kesinlikle tüketilmez. Bu süreçte bol miktarda meyve ve sebze suyu içilir. Ancak meyve ve sebze sularını tüketirken, içilen bardağın dörtte birine su eklemek önemlidir.

Normal su tüketimi de göz önüne alındığında, günlük sıvı alımı ortalama olarak 8-10 bardak arasında olmalıdır. Taze sıkılmış meyve ve sebze suları vücut için güçlü bir antioksidan görevi görür ve vücut ödem, şişkinlik ve toksinlerden arınır.

İlk iki gün sıvı aşamasından sonra, diğer günlerde sabah ve öğlen hafif yiyecekler tercih edilirken, akşam daha doyurucu ve zengin bir menü tüketilir. Hollywood diyeti süresince çiğ veya pişmiş sebzeler, beyaz et, salata ve yeşillikler rahatlıkla tüketilebilir. Bunlar serbesttir. Ancak diyet süresince sigara, unlu mamuller, alkol, kırmızı et, çay, yağ, kahve, şeker ve baklagiller kesinlikle yasaktır.

Diyet esnasında akşam yemeği ile kahvaltı arasında en az 12 saat boyunca hiçbir kalori alınmamalıdır ve yiyecek içecekten kaçınılmalıdır. Bu dönemde vücutta otofaji denilen bir süreç gerçekleşir. Otofaji, hem sağlık hem de kilo verme açısından önemlidir.

Hollywood diyetini emziren anneler, kronik bir hastalığı olanlar, ilaç kullananlar, hamileler ve diyabet veya şeker hastaları doktor izni olmadan uygulamamalıdır. Bu diyeti yaparken günde 30 ila 45 dakika arasında yürüyüş yapmak, diyeti kolaylaştıracak ve sağlık açısından oldukça faydalı olacaktır.

 

HOLLYWOOD DİYETİ İLE 1 HAFTADA KAÇ KİLO VERİLİR?

Hollywood diyeti, hızlı bir şekilde fazla kilolardan ve yağlardan kurtulmak isteyenler için tercih edilen bir diyet programıdır. Hollywood diyetiyle kilo veren kişilerin deneyimleri ve kaybettikleri kilo miktarları incelendiğinde, ilginç ve dikkat çekici sonuçlara ulaşılmıştır. Bu diyeti düzenli egzersiz yaparak ve sistematik bir şekilde uygulayanlarda kısa sürede büyük kilo kayıpları yaşandığı gözlemlenmiştir. Bu diyet programıyla bir hafta içinde ortalama olarak 3 ila 5 kilo arasında kilo vermek mümkündür.

 

HOLLYWOOD DİYETİ ZARARLARI NELERDİR?

Diyetisyenler genellikle kişilerin metabolizmalarını ve beden yapılarını analiz ederek, uygun bir diyet programı oluştururlar. Bu şekilde kişiler, kendi vücutları ve sağlıkları için uygun bir diyet programını uygulayarak daha kolay ve başarılı sonuçlar elde edebilirler. Herhangi bir diyeti her gördüğünde hemen uygulamak yerine, bireyler kendi vücutlarını analiz etmelidirler.

Hollywood diyeti, birçok kısıtlama ve hızlı kilo kaybını hedefleyen bir diyet programıdır. Ancak bu diyet her vücut yapısı ve her birey için uygun olmayabilir. Herkes, Hollywood diyetine başlamadan önce bir uzmana danışmalıdır.

Etiketler holywood diyeti
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI