Henüz 14 yaşında,SpaceX’te işe başlayacak!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 14 yaşındaki Kairan Quazi, kısa bir hayat serüveninde önemli başarılara imza atarak kariyerini SpaceX’te devam ettirecek. Süper zeki olarak adlandırılan Kairan, daha önce Intel’de çalıştığını belirtti
 Tarih: 10-06-2023 20:42:56
Henüz 14 yaşında,SpaceX’te işe başlayacak!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 14 yaşındaki Kairan Quazi, SpaceX’te işe başlayacak.

Gencin bu ay Santa Clara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olması ve ardından uydu iletişim ve uzay aracı üreticisinde yazılım mühendisi olarak işe başlaması planlanıyor.

Kairan, Cuma günü Pleasanton, Kaliforniya’daki yatak odasından verdiği bir röportajda, “Üniversite yıllarımın hayatımın en mutlu yılları olduğunu düşünüyorum, çünkü yolculuğumu paylaşmak için gerçekten çok fazla önceliğim vardı” dedi.

2 YAŞINDAYKEN AKICI ŞEKİLDE KONUŞMAYA BAŞLADI

14 yaşındaki genç, SpaceX’in uydu internet ekibi Starlink ile çalışmanın kendisinden daha büyük bir şeyin parçası olmasını sağlayacağını söyledi.

Kairan 2 yaşındayken tam cümlelerle konuşuyordu. Anaokulundayken öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına Ulusal Halk Radyosu’nda dinlediği haberleri anlatıyordu.

9 yaşındayken okul ödevlerinin kendisini zorlamadığını hissetti. Ailesi, öğretmeni ve çocuk doktoru onun daha ileri düzeyde eğitim almaya hazır olduğu konusunda hemfikirdi. Ailesi onu kabul edecek bir üniversite bulmakta biraz zorlansa da sonra Livermore, Kaliforniya’daki Las Positas Koleji’ne yerleşti.

 

SORULAN SORUYA YAŞINDAN BÜYÜK CEVAPLA KARŞILIK VERMİŞ

Kairan’ın ailesi BrainGain Magazine’e, 9 yaşındayken yapılan IQ testlerinin zekasının genel nüfusun yüzde 99,9’unda olduğunu gösterdiğini söyledi. Kendisine bir dahi olup olmadığı sorulduğunda, ailesinin ona “Deha bir eylemdir, insan üzerinde etkisi olan büyük sorunları çözmeyi gerektirir” dediğini hatırlıyor.

Santa Clara Üniversitesi’ndeki mühendislik okuluna transfer öğrencisi olarak kabul edildikten sonra Kairan, bu büyük sorunları çözmesine izin veren bir kariyer yolunu takip etme özgürlüğünü bulduğunu hissetti.

 

TEKNOLOJİ DEVİ OLAN INTEL FİRMASINDA ÇALIŞTI

Kairan üniversitedeyk enannesi ile birlikte staj için başvurabileceği yerlerin bir listesini yaptığını söyledi. Intel’de Akıllı Sistemler Araştırma Laboratuvarı Direktörü olan Lama Nachman, 10 yaşındaki Kairan’la bir görüşme yaptı ve görüşmenin sonucunda kabul edildiğini kendisine iletti.

Gelen olumlu mesajdan sonra Kairan LinkedIn sayfasında “Silikon Vadisi’nin en çok övünen şirketlerinin ‘hayır’ dediği bir denizde, TEK bir liderin evet demesi… açılan bir kapı… her şeyi değiştirdi.” ifadelerinin yer aldığı bir gönderi paylaştı.

 

SON DURAĞI SPACEX OLDU

Kairan bu yıl Instagram’da bir iş görüşmesine hazırlandığını duyurdu. Bir dizüstü bilgisayarın önünde iş kıyafetleri içinde bir fotoğrafını paylaştı.

Birkaç hafta sonra bu durumu, SpaceX’teki kabul e-postasından bir ekran görüntüsü takip etti.

Kairan İşe başladığında annesiyle birlikte Redmond, Wash’a taşınacak.

İlk gününde ne giymeyi planladığı sorulan Kairan, bir e-postada “tepeden tırnağa SpaceX ürünleriyle gelmeyi” planladığını söyleyerek şaka yaptı. “Yürüyen bir reklam olacağım! Şaka bir yana, muhtemelen kot pantolon ve tişört giyeceğim, böylece bir mühendis olarak ciddiye alınabilirim.” dedi.

  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI