Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna Hersek'te Açıklamalar...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komşiç ve konsey üyeleriyle ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu..
 Tarih: 27-08-2021 21:01:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna Hersek'te Açıklamalar...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te resmi temaslarını sürdürüyor. Bosnalılar ise Başkan Erdoğan'ın yoğun bir sevgi ve ilgi ile karşıladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komşiç ve konsey üyeleriyle ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler:

'BOSNA HERSEK'İN MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE AYRI YERİ VAR'

''Bu ziyaretimiz yıl içindeki 3. görüşmemizi teşkil ediyor. Temaslarımızdaki bu sıklık ilişkilerimize verdiğimiz kıymetin somut göstergesidir. Burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Bosna Hersek'in milletimizin gönlünde ayrı yeri var. Yangın ve sel felaketlerimde gelen dayanışma mesajları milletimizin sevgimizin karşılıksız olmadığının göstergesidir.

AFGANİSTAN'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Görüşmelerimizde Afganistan'ı da konuştuk. Az önce aldığım bilgiye göre Afganistan'daki ölü sayısı 170'i buldu. Maalesef terör örgütlerine bu ülkeleri teslim etme suretiyle buralardan ayrılmak bedeli ağır neticeler doğurmaktadır. DEAŞ'a karşı en güçlü mücadeleyi Türkiye olarak biz verdik, veriyoruz.

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'DA BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE NE YAPACAĞI ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

Taliban şu anda eski Taliban değil diyorsunuz. Mesele ne dediği değil, ne yaptığıdır. Şu anda da Taliban'ın Afganistan'da bundan sonraki süreçte ne yapacağı çok büyük önem arz etmektedir. Biz de Türkiye olarak sivilleri ülkemize taşıdık. Teknik elemanlar olarak az sayıda bir elemanımız orada bulunuyor ama bunun dışında biz Afganistan'dan ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz. Temennimiz odur ki barışın geleceğine her türlü desteği vereceğiz ve 20 yıldır altyapısıyla, üstyapısıyla Afganistan'da çok büyük emeklerimiz oldu. Bundan sonraki süreçte de gelişmeler bunların belirleyicisi olacaktır.

İŞBİRLİĞİ MESAJI

Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle tamamladığımız görüşmede işbirliğimizi daha da geliştirmek, bu vesileyle geleceğe yönelik neler yapabileceğimizi konuşma fırsatı bulduk. Bölgede hem siyasi hem ekonomik hem de beşeri bağları kuvvetlendirecek bu barış projesinin icrasında daha da süratlenmemiz gerektiği konusunda mutabık kaldık. Sanayi, turizm, hayvancılık sektörlerindeki işbirliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz.''

BAŞKAN ERDOĞAN BOSNA HERSEK'TE RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komşiç tarafından Başkanlık Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

İki liderin tören alanındaki yerlerini almasının ardından millî marşlar çalındı. Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Komşiç ile tören kıtasını denetleyen Başkan Erdoğan, tören kıtasını selamladı.
 

 

Erdoğan ve Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Komşiç'in heyetlerini tanıtmasının ardından aile fotoğrafı çekildi. Aile fotoğrafında, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Şefik Caferoviç de yer aldı.

Başkan Erdoğan, daha sonra Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle baş başa görüşmeye geçti.

 

  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI