Bu saatler arasında kahve tüketmeyin!

Metrolpol yaşam tarzıyla artan kahve tüketimi özellikle masa başı çalışanların ilk tercihlerden biri oluyor. İçeriğinde yüksek oranda kafein barındıran kahve sinir hücrelerini uyararak beynin uzun süre daha dinç olmasını sağlar. Ancak uzmanlar aşırı tüketilen kahvenin uyku bozukluğun yol açtığını vurguluyor. Ayrıca bazı saatlerde tüketilmemesi konusunda da uyardı. Peki Günde kaç bardak kahve içilmeli?
 Tarih: 13-09-2021 08:58:49   Güncelleme: 13-09-2021 09:29:49
Bu saatler arasında kahve tüketmeyin!

Amerika'da yapılan bir araştırmada kahvenin insan sağlığı üzerindeki etkiler ortaya konuldu. Araştırmada kahvenin sağlıklı bir besin olduğu ancak gün içindeki tüketim miktarı artında ciddi sağlık sorunlarına da yol açabileceği söylendi. Sinir hücrelerinin yıpranmasına yol açtığının altı çizilen araştırmada gün içinde çok kahve tüketen insanların bir süre sonra stres, yorgunluk ve depresyon gibi sorunların yaşandığı gözlemlendi. 

GÜNDE KAÇ BARDAK KAHVE İÇİLMELİ?

Bilim insanları insan vücudunun belli biyolojik saatleri vardır. Bu saatler arasında dinlenmeye ihtiyaç duyan vücuda istenmeyen bir madde girdiğinde işlevselliğinde aksaklıklar yaşanır. Bu aksaklığa nedne olan besinlerin başında da kahve gelir. Gün içinde fazla tüketilen kahve miktarı vücudun hücresel fonksiyonlarında bozukluklara yol açar. Bu yüzden uzmanlar kronik herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişilerin gün içinde en fazla 3, kronik rahatsızlığı olanların ise 1 tane tüketmesi gerektiğini vurgular. 

BU SAATLERDE SAKIN KAHVE TÜKETMEYİN!

Bunun yanı sıra uzmanlar kahveyi güne bölerek tükerilmesi gerektiğini ancak bazı saatlere de dikkat etmek gerektiğini vurguladı. Güne başlarken içilen kahvenin ardından en fazla 2 saat geçtikten sonra bir kahve daha içilmeli. Daha sonra ise akşam uyku düzenini bozmamak için en geç saat 18:00'de son kahve tüketilmeli. Bunun dışında vücudun biyolojik saati bozularak uyku hormonları salgılanmaz. Kişi de uyku problemleri yaşanır. Uyku problemleri beraberinde cilt sorunları, yetersiz beslenme ve psikolojik durumlarında yaşanmasına neden olur. 

  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI