Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki!

Katar ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsündeki skandal hareketiyle ilgili sert tepki gösterdi.
 Tarih: 08-12-2021 14:39:38
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki!

Cumhurbaşkanı ErdoğanKatar'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında,gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 

"BU EDEPSİZ MİLLETİN MECLİS'İNDE NASIL EL KOL HAREKETİ YAPMA CESARETİ GÖSTERİR!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette sürekli seviye ve üslup daveti yapıyorken, böyle bir hareket yapıyor olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna sert dille yanıt verdi: 

"Bir taraftan “helalleşmek” diyeceksin, öbür taraftan milletin Meclisinde bu edepsiz el kol hareketini yapabilme cüreti göstereceksin. Kim öğrettiyse buna bunları... Sen zaten kasetle geldin. Kasetle gelen bir adam olarak şimdi yerini bu şekilde mi koruyacaksın? Bu millet bu tür ahlaksızlara, böyle bir yolu “hadi yürü” demez. Ona başka türlü “yürü” der. O ne kadar böyle yaparsa yapsın, biz aynı dille ona cevap vermeyiz. Çünkü biz iktidar olarak, onun gibi edepsiz, ahlaksız bir yapıya, bir karaktere sahip değiliz."

 

"ÇOK ZAVALLI BU ADAM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Selahattin Demirtaş, cezaevinden “Muhalefet birleşip bir miting yapmalı” dedi. Bunun üzerine CHP ve İYİ Parti de miting yapmaya karar verdiler. Demirtaş’ın bu çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz de Siirt’teydiniz. Meydanların dili ne anlatıyor?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Meydanların dili bana “AK iktidar, ak günlere yürüyüşünü aynen devam ettirsin” diyor. Geçen gün çok rahatsız olmuş Bay Kemal. Biz Siirt’te köprü, baraj, fabrika ve diğer projelerin toplu açılış törenini yaptık. Siirt’teki o meydan yıllar önce bana cezaevi yolunu göstermişti. Biz oradan cezaevine yürümüştük. Fakat o gün baktım ki Siirt’te o meydan neredeyse iki katı dolu. Aynı anda bu beyefendi de Mersin’deydi. Ama tabi Siirt, Mersin’den daha kalabalıktı. Oradan bize bir laf attı; “Herhalde bu rakamı TÜİK’ten aldı” dedi. Çok zavallı bu adam. TÜİK neyle uğraşır, Emniyet neyle uğraşır, bundan da haberi yok. Emniyet’ten aldığımız rakamlarla Siirt’teki katılımın Mersin’e göre daha yüksek olduğunu öğrenmiş olduk. Kıskanma, çalış senin de olur. Biz çalışıyoruz, bunun neticesinde de Siirt’te elhamdülillah meydanlar tıklım tıklım doluyor. Halbuki ondan öncekileri de takip etmiş olsa; Mersin’e biz de gittik, Mersin’de nasıl bir katılım olduğunu öğrenirdi. Ama tabi takip edemiyor zavallı. Aynı şekilde Adana’yı bir takip et bakalım, neredeydik, nasıl oldu… Bundan sonraki süreçte de bunlar aynı şekilde evelallah devam ediyor, devam edecek. Hiç endişemiz yok. Meydanların dili şu anda çok çok olumlu bir şekilde gelişiyor. Bundan sonraki süreçte de böyle gelişecek. Yağmur, çamur demeden evelallah meydanlar bizimle hemhal oluyor, bizimle bütünleşiyor."

 

"AVRUPA BİRLİĞİ'NİN KARARINI TANIMIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ve Demirtaş hakkında sorulan soruya ise, "Buna yorum yapmaya gerek yok ki. Biz, Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. Bunları kaç kez açıkladık. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar." yanıtını verdi. 

 

"YENİ ANAYASADA MEVCUT DURUMU DAHA ADİL KONUMA GETİRECEĞİZ"

Son olarak, Siyasi partiler ve seçim yasası ile Yeni anayasa çalışmalarınız uzunca bir süredir devam ediyor. Özellikle seçim yasasında seçim barajı da dahil olmak üzere birçok konuda İttifak ortağınız MHP ile anlaştığınız söylenmişti. Ne zaman kamuoyuna açıklanacak noktaya gelir? sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Bununla ilgili Cumhur İttifakı olarak yapılmış bir çalışma var. Bu çalışmaya bizim taraftan Hayati Bey riyasetinde bir ekip, MHP tarafından da Feti Bey riyasetinde bir ekip katıldı. Bu çalışmaların neticesini paylaşıp adımı atacağız. Mevcut durumu inşallah daha adil bir konuma getireceğiz." dedi. 

 

  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI