Ekrem İmamoğlu'nun hamlesi belli oldu!

28 Mayıs mağlubiyetinin ardından değişim açıklamaları yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mesaj veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni stratejisi netleşti.
 Tarih: 08-06-2023 12:20:23
Ekrem İmamoğlu'nun hamlesi belli oldu!

28 Mayıs mağlubiyetinin ardından değişim açıklamaları yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mesaj veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni stratejisi netleşti.

HDP dahil olmak üzere bütün muhalefetin desteğini alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek amacıyla seçime giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha hüsrana uğradı. TBMM'de üstünlüğün ve cumhurbaşkanlığının kaybedilmesi sonrası CHP Genel Başkanı 'Buradayım' açıklamaları yaparak koltuğunu sağlama almaya kurultayı ise yerel seçimlerden sonra yapmaya çalışırken, ona ilk bayrak açan isimse 'Oğlum' dediği İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

'DEĞİŞİM' AÇIKLAMASI

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından uzun zamandır asıl amacının CHP Genel Başkanlığı olduğu konuşulan İmamoğlu harekete geçti. Kılıçdaroğlu'nun MYK ve teşkilat hamlelerini yaptığını gören İmamoğlu koltuk savaşını medyaya taşıdı. İmamoğlu, "Değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder haldeyim. Değişim sadece kurul ile olmaz. Mesele bir kurul meselesi değildir. Değişimi toplum istiyor, kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Görev almaktan çekinmem." açıklamasında bulundu.

İMAMOĞLU'NUN HAMLESİ NE?

CHP kulislerinde, Ekrem İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na savaş açarak 'değişim' söylemini dillendirmesinin altında ise farklı bir hamle olduğu düşünülüyor. Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim' mesajlarını düşük tondan yaparak CHP içinde kendine yakın isimleri hareketlendirmeye çalıştığı belirtiliyor. İmamoğlu'nun değişim mesajları vermeye devam edeceği ancak CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını kendisinin ilan etmeyeceği, CHP içindeki kendi yandaşlarına adaylığını açıklatarak 'Ben görev istemedim, görev beni istedi' diyerek CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmak istediği söyleniyor.

İMAMOĞLU'NUN ACELE ETMESİNİN SEBEBİ

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu kurultay için yerel seçim sonrasını işaret ederken, Ekrem İmamoğlu'nun hemen değişim istemesinin altında ise farklı bir neden yatıyor. 14 Mayıs'ta seçimin kaybedildiğinin bilindiği halde ekranların önüne çıkarak 'Kazanıyoruz, öndeyiz' açıklamaları yapan İmamoğlu, bu durumun kendisini yıprattığının farkına vardı.

14 Mayıs'ta hem halkı kandırarak hem de kaybeden tarafta yer alan İmamoğlu, yerel seçimlerde de İstanbul'u kaybetme korkusu yaşadığı iddia ediliyor. İmamoğlu'nun tekrar İstanbul seçimlerine aday olması ve kaybetmesi durumunda genel başkanlık hayallerinin ilelebet suya gömüleceği belirtiliyor.

 
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI