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 islami sohbet muzik indir islami sohbet medyum porno izle

Dünyanın ilk yapay zeka CEO'su!

Polonya'da bir içecek şirketi dünyanın ilk yapay zekalı robot CEO'sunu işe aldı. 'Mika', Polonyalı içecek firmasında işe başladı.
 Tarih: 25-09-2023 11:20:51
Dünyanın ilk yapay zeka CEO'su!

Polonya'da bir içecek şirketi dünyanın ilk yapay zekalı robot CEO'sunu işe aldı. 'Mika', Polonyalı içecek firmasında işe başladı.

Dünyanın ilk deneysel yapay zekalı CEO'su Mika, Dictador'un en yeni çalışanı ve Polonya'daki şirketin deneysel CEO'su. Mika, şu ifadelerde bulunuyor:

"Karar verme sürecim şunlara bağlı: Verilerin şirketin stratejik hedeflerine göre kapsamlı analizi ve uyumlu hale getirilmeleri. Ve bunları kişisel önyargılardan arındırılmış olarak yapmak. Öncelikli olan, tarafısz ve stratejik seçimler yaparak firmanın çıkarlarını en iyi şekilde korumam"

"KARARLARIMI KURULA SUNUYORUM"

Mika'nın günlük görevleri; likör şirketi, tasarımı yapacak sanatçıları da seçmeyi de içeriyor. Mika "Markanın şişelerinin yanı sıra cv'leri de titizlikle araştırıyor, kontrolleri yapıyorum ve iyi gerekçelendirilmiş potansiyel müşteri listelerini doğrulayıp kararlarımı kurula sunuyorum" diye ifade ediyor.

AVANTAJIYSA HİÇ TATİL YAPMAMASI

Robot çalışan olmasının önemli bir avantajı da hiç tatil yapmaması. Bir robot olduğu için hafta sonu tatiline ihtiyaç duymaması.  Mika, hafta sonu tatiline gerek duymadığını, 7 / 24 kesintisiz çalıştığını da ekleyerek "7/24 yönetimsel kararlar alarak yapay zekaın büyüsüyle işleri hızlandırıyorum."

Mika videoda çok sayıda derin ve veri anallizi yaparak şirketin stratejik hedeflerine göre, duygulardan ve ön yargılardan arındırılmış güçlü bir şekilde gerekçelendirilmiş önerilerini yönetim kuruluna sunduğunu anlatıyor.

TEKERLEKLİ DÜZENEKLE HAREKET EDİYOR

Hong Kong merkezli "Hanson Robotiks" firması tarafından geliştirilen Mika isimli yapay zekanın bacakları yok ve tekerlekli bir düzenekle hareket ediyor.

YAPAY ZEKA CEO, ÇALIŞANLARI KOVABİLİR Mİ?

"DiktadorFirmasının Yönetim Kurulu Başkanı Marek Szołdrowski'ye göre gelişme önemli. Gelecek 5 ila 10 yıl arasında yapay zekanın sektörde nasıl bir rol oynayacağı hakkında fikir veriyor. Peki yapay zeka CEO, çalışanları kovabilir mi? Szołdrowski, Mika'nın böyle bir yetkisi olmadığını söylüyor. Bu gibi kritik kararlar hala insanların elinde.

 

  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI