Bursa'nın 45 Günlük Suyu Kaldı

Bursa’nın içme suyunun en önemli kısmını karşılayan yıllık 60 milyon metreküp kapasiteli Nilüfer Barajı’nın oranı yüzde 4’e düşerken, 40 milyon metreküp kapasiteli Doğancı Barajı’nın doluluk oranı yüzde 27’ye düştü. Barajların seviyesinin hayli azaldığını gösteren durum havadan görüntülenirken, bugün itibari ile yağış olmazsa Bursa’nın sadece 45 günlük suyu kaldı. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ise vatandaşlara suyu idareli harcaması konusunda bilgilendirme mesajı gönderdi.
 Tarih: 27-01-2023 10:10:25   Güncelleme: 27-01-2023 10:19:25
Bursa'nın 45 Günlük Suyu Kaldı

Son dönemlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık Bursa’da kuraklık alarmına sebep oldu. İçme suyunun en önemli barajlarından biri olan Nilüfer Barajı’nın doluluk oranı yüzde 4’e düşerken, 40 milyon metreküp kapasiteli Doğancı Barajı yüzde 27’ye düştü. Yağış olmayacağı takdirde 45 günlük suyun kaldığını belirten yetkililer ise vatandaşlardan sağduyulu olmasını istedi.

BUSKİ, binlerce abonesine gönderdiği mesajda ; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de iklim değişikliğine bağlı yağış rejimlerinde ciddi azalmalar yaşanmaktadır. Sizlerin su sıkıntısı çekmemesi için BUSKİ olarak tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yağışlarla barajlarımızdaki, bugün itibarıyla 45 günlük olan su hacmimizin daha da artmasını bekliyoruz. Ancak, bu dönemde tasarrufa azami riayet edilmesi de çok önemlidir. Böylece mevcut kapasitemizi daha uzun süre kullanabilmek mümkün olacaktır. Sürdürülebilir su yönetimine desteğiniz ve hassayetiniz önem arzetmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI