Black Mirror’un yazarından itiraf…

Bilim kurgu yazarı Black Mirror’ın yazarı Charlie Brooker, ChatGPT’den altıncı sezon için yeni bir bölüm yazmasını istediğini ancak yapay zeka robotunun yeteri kadar iyi olmadığını belirtti.
 Tarih: 10-06-2023 21:30:17
Black Mirror’un yazarından itiraf…

Karanlık ve bağımlılık yaratan bilimkurgu dizisi Black Mirror’ın yazarı Charlie Brooker, ChatGPT’den altıncı sezon için bir bölüm yazmasını istediğini ancak chatbot’un yeteri kadar iyi olmadığını belirtti.

Dünyayı kasıp kavuran ChatGPT teknolojisi Black Mirror dizisinin yazarından geçerli not alamadı. Yazar, yapay zeka robotunun yeteri kadar iyi olmadığını söylerken, bir dizinin insan çabasıyla üretilmedikten sonra bir antoloji dizisini yapmanın bir anlamının olmayacağını belirtti.

BLACK MİRROR’UN YENİ BÖLÜMÜ İÇİN CHATGPT’Yİ KULLANMAYI DENEDİ

Herkes ChatGPT’yi ilk kez denemeye başladığında Black Mirror’ın geliştiricisi Charlie Brooker’ın yaptığı ilk şey ‘Black Mirror bölümü oluştur’ yazmak oldu.

52 yaşındaki Charlie Brooker, ChatGPT’ye “Bir Black Mirror bölümü oluştur” yazdığını ancak yapay zeka sohbet robotunun diğerler senaryoları harmanlayarak ‘birbirine karıştıran’ bir hikaye yazdığını söyledi.

Empire’a konuşan Brooker, yapay zeka tarafından oluşturulan senaryonun arkasında gerçek bir düşünce olmadığını, sadece ‘akla yatkın’ olduğunu belirtti.

İngiltere’nin Channel 4 kanalında 2011’de yayınlanan ilk sezonundan bu yana Alacakaranlık Kuşağı’nı andıran bu unutulmaz dizinin çoğu bölümünü yazan Brooker, kendi dizisinin yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir kopyasıyla karşılaşmasının kendisine daha az robotik olmayı öğrettiğini söyledi.  

CHATGPT’Yİ BİR SAÇMALIK OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Diziyle ilgili açıklamalarını sürdüren Brooker’ın sıradan olandan içgörü çıkarma konusunda ChatGPT’nin aldığı başarısızlık modu ona başka bir bakış açısı sundu; Esasen, eğer bu şey gerçekten gönderdiği bölümlere dayanarak mümkün olan en tahmin edilebilir saçma bir metni üretebiliyorsa, aslında ona ne yazmaması gerektiğini söylemenin daha iyi olacağını belirtti;

“Düşündüm ki, ‘Black Mirror’ bölümünün ne olduğuna dair tüm fikirlerimi bir kenara bırakacağım. Eğer kendi kurallarınızı çiğneyemiyorsanız antoloji dizisi yapmanın bir anlamı yok.” dedi.

ChatGPT ilk olarak Kasım ayında piyasaya sürüldü ve neredeyse her soruya inandırıcı bir şekilde insan benzeri denemeler, şiirler, form mektupları ve konuşmaya dayalı yanıtlar üretme yeteneği heyecan ve endişe oluşturdu.

Öte yandan, saniyeler içinde yazdığı makaleler birçok metin yazarlarının işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini gösteriyor. Şu anda henüz gelişme aşamasında olan ChatGPT ilerleyen zamanlarda insana benzeyen daha fazla cevapları barındıracağı düşünülüyor.

  DİĞER DÜNYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI