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

Bursa’dan, Batman’a Gönül Köprüsü

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF), iller arasında diyalog ve iş birliği sağlanması amacıyla Güneydoğu turuna çıktı.BİLDEF ekibinin ziyaretinin 2. durağı Batman oldu.
 Tarih: 23-12-2021 14:14:04   Güncelleme: 23-12-2021 17:05:04
Bursa’dan, Batman’a Gönül Köprüsü

Bursa'da 36 il derneğini bünyesinde toplayan Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF), Bursa’da bu güne kadar yaptığı çalışmalar, sergilediği birlik beraberlik ve kardeşlik ile kamuoyunda tanınarak ‘Bursa’nın en önemli sivil toplum örgütü’ haline geldi.

Bursa’nın en önemli Sivil Toplum Örgütü haline gelen BİLDEF’in düzenlediği bu turla Mardin, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa ve Gaziantep kentleri ziyaret edilecek.Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) üyelerini ve Batman’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerini  Batman Valisi Hulusi Şahin, yemekte ağırladı. 

 

 

 


Yemekte bir selamlama konuşması yapan Batman Valisi Hulusi Şahin; “Batman, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin nadide şehirlerinden biri.Merkez nüfusumuz 450 bin, toplam nüfusumuz 620 bin, merkez nüfus itibarıyla büyük şehir olan birçok bölge illerinden büyük bir şehir Batman. Canlı bir üretim ve ticari hayatı var. Büyük oranda sulu tarımın yapıldığı verimli bir ovanın ortasına kurulmuş olan Batman’da; sanayinin yanı sıra gelişmiş bir tarım sektörü var. Bu verimli ovada buğdaydan mısıra, pamuktan susama ve karpuzdan mercimeğe kadar çok geniş bir yelpazede tarım ürünü yetiştirilmektedir. Ayrıca tütün, çilek ve fıstık yetiştiriciliğinde çok önemli bir üretim hacmine ulaşmış durumdayız. Buraları görmeyenler farklı olduğunu zannederler ama öyle değil. Görmek ve bilmek önemlidir. Bursa’da altyapı, üstyapı olarak ne varsa Batman’da da o var. Devletimiz Bursa’ya ne hizmet götürüyorsa, Batman’a da aynısını getiriyor” diye konuştu.

 

 


“Bursa ve Edirne ne Kadar Bizimse, Batman da O Kadar Bizimdir”

Türkiye’nin her yerinin çok kıymetli olduğunun altını çizen Vali Şahin, “Bursa; Türkiye’nin incisidir, başkentlerimizden biridir, şehzadeler şehridir. Her metrekaresi ecdad yadigarıdır. Çok verimli topraklara sahiptir.  Bursa ve Edirne ne kadar bizimse, Batman da o kadar bizimdir. Batman ne kadar Batmanlılarınsa, Bursa da o kadar Batmanlılarındır ve Batman da o kadar Bursalılarındır. Şimdi bu dağlarda iki metre karın üstünde vatan toprağının her bir köşesinde Mehmetçik nöbet tutuyor, vatan toprağını muhafaza etmek için. Herkes bu cepheden baksın.  Batman’a, Şırnak’a, Hakkari’ye de bu gözle vatan toprağı olarak bakmak lazım. Bu coğrafyada güçlü olarak yaşamak zorundayız” dedi. 

 

 


BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp ve Yönetim Kurulu  üyeleri ise Batman Valisi Hulusi Şahin’e kendilerini ağırladıklarından dolayı teşekkür ettiler.  

 


 Yemeğe; BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp, Yönetim Kurulu   Üyeleri ve Bursa’da faaliyet gösteren il derneklerin temsilcileri ile Batman İl Genel Meclisi Başkanı/Petrolspor Kulübü Başkanı Abdulvahap Akbaş, oda başkanları ve Batman STK temsilcileri katıldı.

 

 

 

  DİĞER BURSA Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI