7 tane tükettiğinizde böbreklerdeki zehri sünger gibi çekiyor!

Böbrek hastalıkları çoğu zaman sessizce ilerler ve fark edilmediği için hayati tehlikeye neden olabilir. Uzmanlar, vücudun en önemli organlarından biri olan böbreklerin toksinlerden arındırılması gerektiğini vurguluyor. Vücudumuzun adeta süzgeci olan böbrekler, toksinlerden arındırılmadığında kronik böbrek hastalıkları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, böbrekleri temizleyen besinler hangileri? İşte böbrekleri temizleyen mucizevi besinler...
 Tarih: 23-11-2022 20:30:32
7 tane tükettiğinizde böbreklerdeki zehri sünger gibi çekiyor!

Çoğu zaman hiçbir belirti vermeyen böbrek hastalıkları, fark edilmediğinde ilerler ve ciddi rahatsızlıklara neden olur. Böbrek hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Uzmanların açıklamalarına göre, düzenli tüketilen bazı besinler böbrekleri temizleyerek böbrek hastalıklarından koruyor. Peki, hangi besinler böbrekleri temizliyor? İşte hastalıklara kalkan olan besinler...

Böbrek rahatsızlığı toplumda çok sık görülmesine rağmen belirtileri geç fark edilen bir rahatsızlıktır. Ülkemizde pek çok kişi bu hastalığın farkında değil. Yapılan araştırmalara göre kronik böbrek hastalarının sadece yüzde 10 bu rahatsızlığın farkındadır. Kronik böbrek hastalığı olanlar genellikle böbrek rahatsızlığını hastalığın son evrelerine gelindiğinde fark ederler. Böbrek rahatsızlığı doktorun teşhisi ile ortaya çıkan bir rahatsızlık olmasına rağmen kendinizde fark ettiğiniz bazı durumlar hastalığın habercisi olabilir. İşte böbrek hastalığının belirtileri...

 

YORGUN VE BİTKİN HİSSEDİYORSANIZ

Börek işlevlerinde azalma olduğunda kan temizlenemez ve kanda bulunan zararlı maddeler artar. Bu da kişilerde halsizliği neden olur. Bunun dışında böbrek hastalığı kansızlığa bu da halsizliği neden olur.

UYUYAMIYORSANIZ

Böbrekler kanı yeteri kadar temizleyemediği zaman zararlı maddeler kana geçmeye başlar, bu durumda beraberinde uyuyamama sorununu getirir.

CİLDİNİZ KURUYORSA VE KAŞINIYORSA

Böbrekler kandaki mineral ve besin dengesini sağlayamadığında ciltte kuruluğa ve kaşıntıya sebep olur.

SIK İDRARA ÇIKIYORSANIZ

Böbreklerdeki filtrelerin hasar görmesi sık idrara çıkmanıza neden olur. Özellikle geceleri idrara çıkmak böbrek hastalığının habercisi olabilir.

İDRARDA KAN GÖRÜLMESİ

Böbreklerdeki filtrelerde hasar meydana geldiğinde kan hücreleri idrar yollarına karışmaya başlar. İdrardan kan gelmesi böbreklerin düzenli çalışmadığına işaret olabileceği gibi çeşitli enfeksiyonlarında varlığına işarettir.

GÖZLERİNİZİN ETRAFINDA İNMEYEN ŞİŞLİK VARSA

Gözlerinizin etrafında oluşan şişlikler geçmek bilmiyorsa bu bir böbrek rahatsızlığının işareti olabilir. Bu gibi göz şişlikleri vücutta tutulması gereken proteinin idrar yoluyla dışarı atıldığının işaretidir.

İDRARDA KAN GÖRÜLMESİ

Böbreklerdeki filtrelerde hasar meydana geldiğinde kan hücreleri idrar yollarına karışmaya başlar. İdrardan kan gelmesi böbreklerin düzenli çalışmadığına işaret olabileceği gibi çeşitli enfeksiyonlarında varlığına işarettir.

GÖZLERİNİZİN ETRAFINDA İNMEYEN ŞİŞLİK VARSA

Gözlerinizin etrafında oluşan şişlikler geçmek bilmiyorsa bu bir böbrek rahatsızlığının işareti olabilir. Bu gibi göz şişlikleri vücutta tutulması gereken proteinin idrar yoluyla dışarı atıldığının işaretidir.

KASLARINIZA KRAMP GİRİYORSA

Böbrek yetmezliği vücutta bulunan mineral ve sıvı dengesizliği böbrek işlevlerinin bozulmasının bir sonucudur. Kalsiyum ve fosfor düştüğünde kaslarda ağrı ve kramplar oluşur.

PEKİ BÖBREKLERİ KORUMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Sizde tükettiğiniz besinlere dikkat ederek böbreklerinizi çeşitli hastalıklara karşı koruyabilirsiniz. İşte böbreklere iyi gelen sağlıklı yiyecekler...

ELMA

İçerisinde bol miktarda lif bulunduran elmayı böbrek hastalıklarından korunmak için tüketebilirsiniz. Ayrıca mesane ve idrar problemlerine karşı iyi geldiği de bilinmektedir.

AYRIK OTU

Yol kenarlarında kolaylıkla bulabileceğiniz ayrık otu, pis kanı ve vücuttaki toksinleri temizler.

BALKABAĞI

Böbrekte biriken taşların dışarı atılmasını sağlar. Böbrekleri temizler.

MAYDANOZ

Vücuda enerji vermesinin yanı sıra hastalıklara karşı kalkan görevini görür.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Çinko ve demir minerallerini fazlasıyla içeren kabak çekirdeği, omega 3 etkisi ile de böbrek hastalıklarında oldukça etkilidir.

MÜRDÜM ERİĞİ

Vücutta demir emilimine yardımcı olan mürdüm eriği, A-B-C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Böbrek başta olmak üzere, kalp ve kolesterol hastalıklarına da iyi gelir.

SOMON

Tıpkı elma gibi hasta olmadan önce de hastalıktan koruyucu ve böbreğin rahat bir şekilde tüm fonksiyonları gerçekleştirmesi için gerekli olan tüm mineralleri de içerir.

PİRİNÇ

Pirinç ve pirinç lapaları böbrek hastalıklarında kaybolan kalorilerin yerine konması ve hastalık seyrinin düzelmesi, yaşam kalitesinin artması açısından oldukça önemlidir.

ADAÇAYI

Sindirim sistemine bağlı birçok sorunu gideren adaçayı haftada birkaç defa tüketildiğinde hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları giderir. İçerisinde bulundurduğu A, B ve C vitaminleri sayesinde böbreklerinize bağlı birçok rahatsızlığı önleyemeye yardımcı olur.

MUŞMULA

Muşmula bağışıklığı arttıran, virüslere karşı savaşan ve solunum sistemini koruyan mükemmel bir kış meyvesidir. Muşmulanın içerisinde yer alan bitkisel lifler, kandaki iyi ve kötü kolesterol seviyelerini düzenler. Ayrıca böbrekleri ve karaciğeri etkili bir şekilde temizler. İçerdiği yüksek antioksidan miktarından dolayı muşmula kanser, katarakt, diyabet gibi hastalıklardan korumaya yardımcı olur. Ayrıca her gün 7 adet tüketilen muşmula meyvesi beyin hücrelerini hafıza kaybından ve diğer nörolojik hastalıklardan korur. Muşmula şurubu öksürüğü tedavi eder. Muşmula çayı bir balgam söktürücü olarak kullanılır. Muşmula yapraklarından yapılan çay kanseri provoke eden bir toksin atılımını teşvik eder. Muşmula çayı akciğer kanseri, ağız kanseri ve kolon kanserinin önlenmesi için kullanılabilir. Muşmula vücuttaki toksinleri atarak böbrekleri temizler.

  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI