45 Bin öğretmen atandı

Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 45 bin öğretmen ataması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen programda gerçekleşti...
 Tarih: 08-05-2023 12:05:57   Güncelleme: 08-05-2023 12:36:57
45 Bin öğretmen atandı

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Milli Eğitim Bakanlığı’mızın kıymetli mensupları, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu gurur günümüzde sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. 45 bin öğretmenimizin her birini tebrik ediyorum.

Görev yerlerinizde başarışlar diliyorum. 4134 engelli kardeşimizin atamasını yapmıştık. 12098 engelli kardeşimizi öğrencileri ile buluşturduk. Öğretmen sayımız 1 milyon 200 bine ulaştı. Yüzde 75’inden fazlasını biz atadık.

 

TEK KALEMDE CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ÖĞRETMEN ATAMASI

Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek.

 

“650 BİN KONUTU YAPIP VATANDAŞLARIMIZA TESLİM EDECEĞİZ”

Sizlerin gayreti ile bölgenin yaralarını kısa sürede saracağız. 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. 319 bini 1 sene içinde olmak üzere 650 bin konutu yapıp vatandaşımıza teslim edeceğiz.

Depremde vefat eden öğretmen ve öğrencilerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu vesile ile bölücü örgütün katlettiği şehit öğretmenlerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Asla ve asla unutmayacağız.

 

“ŞEHİDİMİZİN HATIRASINA SAHİP ÇIKTIK”

Gabar’da keşfettiğimiz petrol kuyusuna şehit öğretmenimizin Aybüke Yalçın’ın ismini verdik. Gencecik yaşındayken bizden koparılan şehidimizin hatırasına sahip çıktık. Sınırlarımız içinde bitme noktasına getirdiğimiz terör bataklığını tamamen kurutacağız. Siz öğretmenlerimizin çabası ile başaracağız.

 

“SAPKIN AKIMLAR, FANATİK AKIMLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cehalet karanlığını yok edeceğiz. Sapkın akımlar, fanatik akımlara izin vermeyeceğiz. Ailelerin bizlere emanet ettiği çocuklara sahip çıkacağız. Görece geldiğimizde eğitimi önceliklerimizin başına alacağız dedik. Bu sözümüze sadık kaldık.

  DİĞER EĞİTİM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI