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 medyum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü kutlanıyor.
 Tarih: 23-04-2024 14:02:57
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, Leyla Şahin Usta, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, TBMM idare amirleri, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun ile milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı.

 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve başkanlığındaki devlet erkanı, sonrasında Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Gülizar Biçer Karaca, Celal Adan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ile TBMM idari personeli yer aldı.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, TBMM Başkanı Kurtulmuş'un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kurtulmuş, şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, ilk başkanı olduğunuz, milli irademizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, sizlerin önderliğinde açılışının 104. yıl dönümü için buradayız. Bir bağımsızlık ve kurtuluş manifestosu olan bu kuruluş kararı, milli güçleri aynı çatı altında ve ortak amaç doğrultusunda toplamayı başarmıştı.

Bundan 104 yıl önce milletimizi bir araya getirerek bir diriliş destanı yazdınız. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de hangi güç koşullar altında kurulduğunu bugünlerde çok daha iyi idrak ediyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Meclisimizin dünya çapındaki saygın konumuyla kıvanç duyuyoruz. Milletimizden aldığımız emanetle, Cumhuriyet'imizin ikinci asrının 'Türkiye Yüzyılı' olması için var gücümüzle çalışıyoruz, hedefimiz muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır. Bu heyecan, şevk ve ilhamla milletimizi temsil etmek bizim için büyük bir onur.

Cumhuriyet'imizin ikinci asrında milli egemenlik ve tam bağımsızlık ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 'önce insan ve vatan' anlayışıyla, demokrasi ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak kararlılıkla yoluna devam edecektir.

Günümüzde, savaş ve kriz bölgelerinde çocuk olmak, ne yazık ki dünyanın en zor yüklerinden biri haline gelmiştir. Dileğimiz, ülkemizdeki ve yeryüzündeki çocukların yüzlerinin gülmesi, gülüşlerinin hiç eksilmemesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayram coşkusu ve sevinçlerini paylaşıyor, onların bilinçli, öz güvenli, vatanına ve medeniyetine bağlı bireyler olarak yetişmeleri için her türlü çabayı göstermeye devam ediyoruz.

Milli egemenlik temeline dayalı demokrasimizin ve cumhuriyetin, toplumsal barış ve çocuklarımızın geleceğe güvenle bakışı için en büyük güvence olduğunun bilincindeyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, çocuklarımızın ve milletimizin refahı içinde nice nice bayramlara erişmeyi temenni ediyorum.

Hiç şüphesiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Misak-ı Milli hedefleri doğrultusunda ülkemizin geleceğini teminat altına almaya devam edecektir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Meclisimizin fedakar milletvekilleri olmak üzere Milli Mücadele'mizin kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

Anıtkabir sonrası TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilen tören, Kurtulmuş'un yerini almasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Kurtulmuş, kutlamaları kabul etti.

Törene, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, bazı bakanlar, TBMM başkanvekilleri ile TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, partilerin grup başkanvekilleri, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, milletvekilleri, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, YÖK üyeleri, rektörler, meslek kuruluşlarının başkan ve üyeleri, bürokratlar, dekanlar ve Meclis personeli katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Tekin başkanlığındaki bakanlık bürokratları, öğretmen temsilcileri ve öğrencilerden oluşan heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi.

Tekin'in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Tekin, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, ebedi istirahatgahınız Anıtkabir'de huzurlarınızda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümü ve istiklalimiz için verdiğiniz büyük mücadelenin nişanesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve şükranla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 'Hâkimiyet, bila kaydü şart milletindir.' ilkesiyle şekillenen bağımsızlık mücadelemizin yarını, evlatlarımızın omuzlarında yükselmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası, bilimle, kültürle, sanatla ve en önemlisi manevi değerlerle bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Çünkü biliyoruz ki 'dehay-i millimizin inkişaf-ı ancak böyle bir kültür ile temin olunabilir.' Sizden aldığımız ilham ve aziz milletimizden aldığımız kuvvetle, bu cennet vatanı daha da ileriye taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun."

Anıtkabir'in Akdeniz ve Anadolu kapılarının girişinde bekleyenler, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Ata'nın huzuruna çıktı.

Bazı öğrenciler de okulda düzenlenen törenlerinin ardından yöresel kıyafetleriyle Anıtkabir'e geldi.

Muğla'dan Anıtkabir'i ziyarete gelen 77 yaşındaki emekli öğretmen Fehmi Özturan, "Gerçekten çocuklar büyük umudumuz. Burada konuştuğum çocuklar ve gençler bana umut verdi." ifadesini kullandı.

Ailesiyle Ata'nın huzuruna çıkan Çiğdem Güney, "Ata'mızı ziyaret etmek için geldim, 9 yaşındayım, Atatürk'ü çok seviyorum. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." dedi.

Alanda arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Crystal Epylfen, Çin'den arkadaşlarıyla önce İstanbul'a geldiklerini ve ardından Ankara'ya geçerek Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini belirtti.

Crystal Epylfen, "Burada herkesin vatansever olduğunu hissediyorum ve aynı zamanda vatandaşların Atatürk ile çok güçlü bir bağı olduğunu da görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Anıtkabir'i ziyaret etmek için Adana'dan geldiğini söyleyen 35 yaşındaki İpek Beder, "Şimdi otobüsten indim. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu kadar insanı da burada görmek gerçekten güzel. Gençlerden umutluyum." diye konuştu.

11 yaşındaki Zeynep Yayla, Karabük'ten Anıtkabir'i ziyaret etmek için geldiklerini söyleyerek, Atatürk'e 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kendilerine armağan ettiği için minnettar olduğunu dile getirdi.

Eşi ve oğluyla Anıtkabir'i ziyaret eden Sergen Yanık, "Çocuğumuz 1 yaşını doldurmadan Atatürk sevgisini ona aşılamak için geldik. Çocuğumuzun o hissiyatı, maneviyatı, ruhu burada aldığını gördük. Ata'mızın huzurunda olmaktan çok mutluyuz." dedi.

İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunuldu.

İstanbul Valiliğince düzenlenen törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve diğer protokol üyeleri ile çeşitli ülkelerden gelen çocuklar katıldı.

Törende, İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri kısa bir konser verirken, Ümraniye TEV Zahide Zehra Garring Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk bırakıldı.

Resmi törenin bitmesi ve Vali Yardımcısı Kaya ile İl Milli Eğitim Müdürü Yentür'ün alandan ayrılmasının ardından İBB tarafından yeni bir tören daha yapıldı.

Törende, öğrenci Tuana Ece Onay, "23 Nisan Söyledi" şiirini okudu.

Daha sonra İmamoğlu, zabıta mangası eşliğinde İBB çelengini Taksim Cumhuriyet Anıtı'na bıraktı. Ardından bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de anıta çelenk sundu.

Törene katılanlar, anıtın önünde fotoğraf çektirdi.

İmamoğlu, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'nın önemine değindi.

23 Nisan'ın, milli egemenlik duygusuyla beraber çocukların bayramı olduğuna işaret eden İmamoğlu, "Çocukların, aslında özgürlüğü. Bugün neyi haykırıyoruz? 'Filistin'de çocuklar ölmesin.' diyoruz. Ya da başka savaş olan ülkelerde çocuklar savaşlarda katledilmesin, öldürülmesin istiyoruz. Aslında dünyada her çocuğun özgürlüğünü talep ediyoruz. Bir şehrin, bir ülkenin uygarlık seviyesi, çocuklarının ne kadar mutlu, huzurlu ve umutlu olduğuyla paraleldir. Biz umut ederiz ki o çağdaşlık seviyesini bu milletin bütün evlatlarına yaşatan yöneticiler olalım." ifadelerini kullandı.

Havalimanının işletmecisi İGA tarafından havalimanındaki yurt içi ve yurt dışı hatların bulunduğu bölümde bando gösterisi yapıldı. Gösteriyi izleyen yerli ve yabancı yolcular bu anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Uçuşlarını bekleyen çocuk yolcular, yüz boyama, sosis balon etkinliği ve sihirbaz gösterileriyle eğlenirken, çocuklara ve ailelerine pamuk şeker, patlamış mısır ve kağıt helva ikram edildi.

Kutlamaların yanı sıra havalimanında görevli personelin 4-6 yaş arası çocukları da dış hatlar giden yolcu bölgesinde bulunan FoodİGA'da düzenlenen MasterChef Junior atölyesinde çikolatalı kurabiye yaptı.

Yapılan çikolatalı kurabiyeler havalimanını ziyaret eden yolculara ve çocuklara ikram edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenen programla kutlandı.

Vali Davut Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, orkestrasını öğretmenlerin oluşturduğu 23 Nisan Yıldız Çocuklar Korosu kısa bir konser verdi, çeşitli okulların halk oyunu ekipleri dans gösterisi yaptı.

Şiirlerin de okunduğu programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, programda çocukların bayramını kutlayarak, şunları söyledi:

"Ulusal iradenin en güçlü ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyadaki tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hep birlikte coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin yarını olarak gördüğümüz her bir çocuğumuzun sevinci, umudu, gururu bugün 104 yaşında. Bugüne heyecan ve sevgi dolu yüreklerle uyanan çocuklarımız 104 yıllık bir şanlı tarihin parlak sayfalarından birini çevirmektedirler."

Konuşmaların ardından şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Gül, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür tarafından ödülleri verildi.

Adana'da, Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tevke, daha sonra İstasyon Meydanı'nda, Vali Yavuz Selim Köşger, 6. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı neşe ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu, şiirlerin okunduğu tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle tamamlandı.

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Mülki ve askeri erkan ile vatandaşların da katıldığı programda, saygı duruşundu bulunuldu, bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından çeşitli dans ve halk oyunları gösterisi sunuldu, şiir okundu.

Programda, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ve beraberindeki çocuklar tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Hatay Merkez Spor Salonu'nda devam eden kutlama programında öğrenciler hazırladıkları çeşitli gösterileri sundu.

Osmaniye'de kutlamalar kapsamında Vali Erdinç Yılmaz, makamını temsili olarak Cebelibereket Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu birinci sınıfı öğrencisi Eylül Nacar'a bıraktı.

Etkinlikler kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mithatpaşa Ortaokulu bahçesinde devam eden programda da öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu, şiirler okundu.

Vali Yılmaz, tören sonunda çocukların yanına giderek bayramlarını kutladı.

Konya'da Anıt Meydanı'nda başlayan törenler kapsamında, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam eden kutlamalarda, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ve çeşitli gösteriler sunuldu.

Öte yandan, Yunak ilçesinde Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki kutlamalar kapsamında, halat çekme yarışmasında ipin kopması sonucu protokol üyeleri yere düştü.

Karaman'da ise İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törenler, Kemal Kaynaş Stadyumu'nda devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu çeşitli gösteriler yaptı.

Programa, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, daire müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Aksaray'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen tören İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ardından kutlamalar, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen programla devam etti.

Burada öğrenciler, şiirler okudu, halk oyunları ve çeşitli akrobasi gösterileri sundu.

Programa, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir ile protokol üyeleri ve çok sayıda çocuk aileleriyle katıldı.

Afyonkarahisar’da Veysel Eroğlu Spor Salonunda gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, konuşma yaptı.

Öğrenciler, şiirler okudu, halk oyunları ve müzikal gösteriler sundu.

Programa, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile protokol üyeleri ve çok sayıda çocuk aileleriyle katıldı.

Edirne'de Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı anıta çelenk sundu.

Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Ardından Arpacı başkanlığındaki kutlama heyeti Edirne Valisi Yunus Sezer'i ziyaret etti.

Sezer, 23 Nisan dolayısıyla makamını Mehmet Ruşen Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Feyza Öykü İn'e devretti.

Valilik koltuğuna oturan İn, kent hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

İn, okul çevrelerine spor tesisleri kurulması gerektiğini belirterek Gençli ve Spor İl Müdürü Selim Ak'a konuyla ilgili talimat verdi. İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun'u da arayan İn, okul giriş ve çıkış saatlerinde oluşan trafik yoğunluğunun önlenmesi ve çevre güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Vali Sezer, daha sonra Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Edirne'ye gelen öğrencilerle buluştu.

Çocukların bayramını tebrik eden Sezer, "TBMM'nin açılış yıl dönümü ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramı kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bugün serhat ilimiz Edirne'miz 8 Balkan ülkesinden 199 öğrencimizi ve onlara eşlik eden öğretmenleri ağırlıyor." dedi.

Kutlamalar çeşitli programlarla devam ediyor.

Kırklareli'nde Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun anıta çelenk sundu.

Törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Ardından Vali Birol Ekici, koltuğunu temsili olarak Atatürk İlkokulu öğrencisi Hiranur Naz ile Tevfik Fikret Ortaokulu öğrencisi Yaşar Eriş'e devretti.

İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu'nu telefonla arayan Eriş, mahallelere çocuk parkları yapılması için talimatlar verdi.

Hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda devam eden törende Özefsun, 23 Nisan 1920'nin bağımsızlık ve demokrasi tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup çeşitli gösteriler sergilendi.

Tören Kırklareli Valisi Birol Ekici'nin resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin vermesi ile sona erdi.

Törene Vali Ekici, Belediye Başkanı Derya Bulut, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, sahil dolgu alanındaki amfi tiyatroda öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerle devam etti.

Törene Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Garnizon Komutanı Ahmet Uğurlu, İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ve vatandaşlar katıldı.

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğünce Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Adapazarı ilçesindeki Osmanbey İlkokulu'nda program yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, 104 yıl önce açılan TBMM'nin, vatanın işgal edildiği bir dönemde milletin ve devletin hürriyet mücadelesinin merkezi olarak işgale karşı güçlü bir irade oluşturduğunu söyledi.

Bakırtaş, çocukların ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için günü geldiğinde azim ve kararlılıkla sorumluluklarını yerine getireceğini ve milli birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuruyla Türkiye Yüzyılı'nı yaşayacağını ve daha da ileriye taşıyacağını belirterek, "Çocuklarımızın en iyi şartlar altında en kaliteli eğitimi almaları ilk amacımız; sağlıklı, başarılı, huzurlu ve mutlu olmaları da önceliğimiz ve temennimizdir." dedi.

Şiirlerin okunduğu etkinlikte, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu, çocuklar aileleriyle geleneksel oyunlar oynadı.

Programa, Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Karaca, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, davetliler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kocaeli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, günün anlam ve önemine ilişkin konuştu.

Programda, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra öğrenciler halk oyunları ve jimnastik gösterileri sundu.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ormanya'da etkinlikler düzenlendi.

"Bi Dünya Eğlence Ormanya'da" etkinlikleri kapsamında, doğal lezzetler, deneyim ve sanal gerçekliği içeren 35 atölye ile 5 doğada yaşam atölyesi kuruldu.

Ayrıca etkinlikler kapsamında Ormanya'da, AFAD, AKUT, Kızılay görevlileri afet konusunda bilgilendirme yaptı.

Bartın'da düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Öğrencilerin 23 Nisan ile ilgili şiirler okuduğu tören, çeşitli okulların halk oyunları ve sportif gösterilerinin ardından son buldu.

Törene, Vali Nurtaç Arslan, Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

Düzce'de Anıtpark Meydanı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın'ın çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ardından Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muharip uçaklar, gösteri uçuşu yaptı.

Kent semalarında süzülen uçakların geçişini meydanda toplanan vatandaşlar ilgiyle takip etti.

Kutlamalar kapsamında bando geçişi de yapıldı.

Kutlamalar, Bahçeşehir Spor Salonu'ndaki etkinliklerle devam etti.

Karabük'teki tören, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş'ın Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Daha sonra program Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda devam etti.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Akbaş, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, sportif gösterilerin ardından son buldu.

Törene, Vali Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bolu'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Anıt Park'ta tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende, öğrenciler halk oyunu gösterileri sundu.

Kutlamalar, daha sonra Karaçayır Spor Salonu'nda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Daha sonra Vali Erkan Kılıç tarafından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.

Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu programa, Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çelik, daire müdürleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Zonguldak'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende, Dilaver İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ilgın Irmak İnce, makamı temsilen valilik koltuğuna oturdu. Programda, resim sergisi gezildi.

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'ndaki programda ise Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve Belediye Başkanı Tahsin Erdem, öğrencileri ve vatandaşları selamladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman B

Etiketler
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI